Bağımsızlık Demokrasi Özgürlük Eşitlik Birlik

Neler oldu?

Mahkeme kararı: Gezi Parkı İBB’nin

Üç yıl önce Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı’na devrettiği Gezi Parkı, mahkeme kararıyla yeniden İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin oldu. İstanbul 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin verdiği karar, İstinaf ve Yargıtay’da onaylanırsa Gezi Parkı, tamamen İBB’nin olacak.

 

Prof. Nükhet Sirman, adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı

Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden emekli antropolog Prof. Nükhet Sirman, kurucu ortağı olduğu araştırma şirketinin Mersin’de yürüttüğü saha araştırması dolayısıyla görüştüğü kişinin “teknik takip” altında olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Mersin’de üç gün gözaltında tutulduktan sonra sevkedildiği mahkeme tarafından serbest bırakılan Sirman’a yurtdışına çıkış yasağı ve belli aralıklarla imza verme zorunluluğu getirildi.

 

81 barodan ortak açıklama

Türkiye genelindeki 81 baro, giderek artan çocuk istismarı vakalarına yönelik ortak açıklama yayımladı. Barolar, “Çocuk İstismarı Araştırılması Komisyonu”nun kapsamının genişletilmesi gerektiğini belirtti.

“Türk Ceza Kanunu’nda (TCK) çocuk istismarına yönelik yer alan cezalar caydırıcı değil” denilen açıklamada, çocuklara yönelik istismara konu olayların kamuoyunda yankı oluştursa da bir süre sonra unutulduğu, hatta yok sayıldığı belirtilirken, çocuklara yönelik şiddet ve istismarın ortadan kaldırılması için suçluların cezalandırılması, önleyici politikalar oluşturulması, çocukların üstün yararı gözetilerek suç mağduru çocukların korunmasının oldukça önemli olduğu vurgulandı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gizli hizmet giderinde rekor

Cumhurbaşkanlığı’nın gizli hizmet giderleri (örtülü ödenek harcaması), 2024 yılı şubat ayında geçen yılın aynı dönemine göre 5 kat artarak 1 milyar 897 milyon TL ile aylık bazda rekor kırdı. Geçen sene aynı ayda bu rakam 373,3 milyon TL idi.

 

Özdemir Asaf’ın 100. yaşına özel performans: “Yalnızlık Paylaşılmaz”

Maçka Sanat Galerisi, Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık ve OT dergisinin desteğiyle Özdemir Asaf anısına düzenlenen “Yalnızlık Paylaşılmaz” başlıklı performans, 27 Mart’ta Yapı Kredi Kültür Sanat – Loca’da gerçekleşti.

Sahne yönetmenliğini Volkan Sarıöz’ün yaptığı performansta Lale Müldür, Pelin Batu, Gül Abus Semerci, Can Bonomo, Dündar Hızal yalnızlık üzerine şiirlerini okudu.

BaBa ZuLa ve ZeN gruplarının üyesi Murat Ertel ise okunan şiirler üzerine doğaçlama müzik yaptı.

 

43. İstanbul Film Festivali

İKSV, 17-28 Nisan arasında bu yıl 43’üncüsü yapılacak olan İstanbul Film Festivali’nin programını açıkladı. 132 uzun ve 12 kısa metrajlı filmin gösterileceği festivalde filmlerin yanı sıra konuk yönetmen ve oyuncuların katılımıyla yapılacak söyleşiler, özel gösterimler ve etkinlikler yer alıyor. Bu yıl yönetmen Wim Wenders da ilk defa İstanbul’da olacak.

 

Yazarın Diğer Yazıları

Sürgün ve soykırım temalı yarışmalar

Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED), 21 Mayıs 1864 Çerkes Soykırımı ve Sürgünü'nün 160. yıldönümü kapsamında düzenlediği afiş ve resim yarışmalarının duyurusunu yaptı. Afiş yarışması: https://kaffed.org/2024/03/28/cerkes-soykirimi-ve-surgununun-160-yili-afis-yarismasi/ Resim yarışması:...

AÇD müzik şöleni

Ankara Çerkes Derneği’nin organize ettiği “Wored Gecesi” 27 Nisan 2024 saat 19.30’da Çankaya Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Selçuk Sımsım ABIGI kadrosunda

Araştırmacı yazar Selçuk Sol Sımsım, Abhaz Araştırmaları Enstitüsü Direktörü Arda Aşuba’nın onayıyla 1 Nisan 2024 itibariyle Abhaz Araştırmaları Enstitüsü (ABIGI) kadrosuna alındı.  

Sosyal Medyalarımız

4,890BeğenenlerBeğen
1,353TakipçilerTakip Et
4,000TakipçilerTakip Et

Son Yazılar

- Advertisement -spot_img