Bağımsızlık Demokrasi Özgürlük Eşitlik Birlik

Ermenistan 3 Ağustos’u ‘Ezidi Soykırımı’nı Anma Günü’ ilan etti

Ermenistan Parlamentosu 17 Nisan’da yaptığı oylamayla 3 Ağustos’un “Ezidi Soykırımı Kurbanlarını Anma Günü” olarak belirlenmesine karar verdi.

İktidardaki Sivil Sözleşme Partisi’nden Ezidi Milletvekili Rustam Bakoyan’ın sunduğu tasarı, 88 lehte oyla geçti. Böylece Ermenistan, Irak’tan sonra bunu yasayla düzenleyen ilk ülke oldu.

Public Radio of Armenia’da yer alan habere göre Bakoyan, tasarıyı sunarken “Soykırım insanlığa karşı işlenen bir suçtur ve en büyüğüdür. Ermenilerin ve Ezidilerin kaderleri oldukça benzerdir ve her zaman kesişmiştir. Tarihin farklı aşamalarında kendimizi sıkça aynı durumların içinde bulduk” dedi.

Ermenistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Paruyr Hovhannisyan ise bu girişimin soykırımların önlenmesi açısından önemini ve Ermeni ve Ezidi halkları arasındaki dostluk bağlarının daha da güçlendirilmesine olan katkısını vurguladı.

Yazarın Diğer Yazıları

“Evvelden Sonra” 18 Mayıs’ta “Bir Yazar, Bir Eser”de

Kafkas Dernekleri Federasyonu’nun (KAFFED) “Bir Yazar, Bir Eser” adlı programının konuğu gazetemiz yayın kurulu üyesi Birgül Asena Güven. Güven’in Aralık 2023’te yayımlanan “Evvelden Sonra” romanının...

21 Mayıs’ta “Turnanın Dansı”

Çerkes sürgünü temalı "Turnanın Dansı Film Projesi"nin öyküsünü anlatan belgeselin gösterimi 21 Mayıs Salı akşamı 19.00-20.30 saatleri arasında olacak. Projenin ilk toplantısı 26 Ekim’de Ankara’da...

Sosyal Medyalarımız

4,890BeğenenlerBeğen
1,353TakipçilerTakip Et
4,000TakipçilerTakip Et

Son Yazılar

- Advertisement -spot_img