Bağımsızlık Demokrasi Özgürlük Eşitlik Birlik

Yazar ve çevirmenlerden PEN Amerika’ya ‘Gazze’ tepkisi

31 yazar ve çevirmen, PEN Yazarlar Derneği’nin Amerika şubesinin ‘ABD’nin Gazze’deki İsrail bombardımanlarının suç ortağı olmasını eleştirmediği’ gerekçesiyle eserlerini 2024 Edebiyat Ödülleri’nden çekti ya da ödülleri reddetti.

The Guardian gazetesinin aktardığına göre, yazar ve çevirmenler, PEN Amerika’nın ‘Gazze’deki Filistinli yazarları korumakta başarısız olduğunun’ altını çizdi. Yarışmadan kitaplarını çeken isimler arasında Christina Sharpe, Catherine Lacey ve Joseph Earl Thomas gibi yazarlar da yer aldı.

Eserlerini PEN Amerika yarışmalarından çeken yazar ve çevirmenler açık bir mektup yayımlayarak, kuruluşun CEO’su Suzanne Nossel, başkanı Finney Boylan ve tüm yönetim kurulunun istifasını istedi. Mektupta, İsrail’in Gazze’ye saldırıları ve hükümetlerin politikaları karşısında PEN Amerika’nın yaklaşımı ile dünya çapındaki diğer PEN şubelerinin yaklaşımı arasındaki ‘büyük tezata’ dikkat çekildi.

Yazarın Diğer Yazıları

“Evvelden Sonra” 18 Mayıs’ta “Bir Yazar, Bir Eser”de

Kafkas Dernekleri Federasyonu’nun (KAFFED) “Bir Yazar, Bir Eser” adlı programının konuğu gazetemiz yayın kurulu üyesi Birgül Asena Güven. Güven’in Aralık 2023’te yayımlanan “Evvelden Sonra” romanının...

21 Mayıs’ta “Turnanın Dansı”

Çerkes sürgünü temalı "Turnanın Dansı Film Projesi"nin öyküsünü anlatan belgeselin gösterimi 21 Mayıs Salı akşamı 19.00-20.30 saatleri arasında olacak. Projenin ilk toplantısı 26 Ekim’de Ankara’da...

Sosyal Medyalarımız

4,890BeğenenlerBeğen
1,353TakipçilerTakip Et
4,000TakipçilerTakip Et

Son Yazılar

- Advertisement -spot_img