KAFFED heyeti anavatanda temaslarda bulundu

0
44

Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) Yönetim Kurulu, yeni dönemin stratejik planında yer alan “Yüzü anavatana dönük KAFFED” hedefi doğrultusunda ilk anavatan ziyaretini 13-21 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirdi.

KAFFED Genel Başkanı Ünal Uluçay ve KAFFED YK üyelerinden oluşan heyet; Şapsığ Bölgesi, Adigey Cumhuriyeti, Karaçay-Çerkes Cumhuriyeti ve Kabardey-Balkar Cumhuriyeti’nde cumhuriyetlerin başkanları, devlet görevlileri, üniversite yetkilileri, STK temsilcileri ile bilim ve kültür insanları görüşmeler yaptı.

DÇB toplantısı

KAFFED heyeti ayrıca 20 Nisan’da Nalçik’te gerçekleşen Dünya Çerkes Birliği (DÇB) Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı.

Toplantıda söz alan KAFFED  Genel Başkanı Uluçay, DÇB ile yapıcı etkileşim ve işbirliğinin öneminden bahsetti. Uluçay, DÇB ile birlikte çalışarak halkın dilinin ve kültürünün gelişmesi ve korunmasıyla ilgili sorunları ortaklaşa çözeceklerini söyledi. Ziyaret  öncesi öncesinde Rusya Federasyonu Büyükelçiliği ve Ankara’daki Rus Bilim ve Kültür Merkezi (Rossotrudnichestvo) ile ortak yapılabilecek işlerle ilgili istişarelerde bulunulduğunu belirten Uluçay ayrıca 3 yıllık çalışma planı çerçevesinde cumhuriyetlerle etkileşim vizyonunu anlattı.

Beslan ziyareti

Heyet, 21 Nisan’da Kuzey Osetya-Alanya Cumhuriyeti’nde Beslan Faciası’nın yaşandığı okul ve anıtı ziyaret etti.

Kuzey Osetya-Alanya
Kabardey Balkar Parlamentosu
Bekmurze Pase anması-Kabardey Balkar
Habez Bölgesi ziyareti
Karaçay-Çerkes Parlamentosu
Adigey Sosyal Araştırma Enstitüsü
Kumpıl Murat-Adigey Cumhuriyeti

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz