Kafkas Dernekleri Federasyonu’nun (KAFFED) düzenlediği 5. Gençlik Çalıştayı ve Kariyer Günü 18-19 Ekim’de İstanbul Marmara Üniversitesi Kariyer Merkezi’nde gerçekleştirildi. Çalıştay ve kariyer gününe KAFFED üyesi derneklerin gençlik komisyonlarından ve üniversitelerdeki öğrenci topluluklarından (ÜNİKAF) 18-30 yaş arası temsilciler katıldı.
18 Ekim tarihindeki çalıştay, Kuşha Doğan Özden’in açılış sunumu ile başlayarak temsilcilerin tanışması için oynanan oyunlarla devam etti.
Temsilciler, anadili, anavatanla ilişkiler, kültür, siyaset, kariyer, gençlik katılımı konularında çalışarak; raporlarını oluşturdular. Çalıştayda gençlerin toplumsal mücadele ve kurumlara katılımının güçlendirilmesi, üniversitelerle kurumlar arasında etkileşimin artırılması ve geleceğe dönük stratejiler konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Rapor sunumlarının ardından kapanış konuşmalarıyla çalıştay sona erdi.
Temsilciler, çalıştayın ardından davetli oldukları Bahçelievler Kafkas Çerkes Derneği’nde düzenlenen programa katıldılar.
Marmara Üniversitesi ile ortaklaşa organize edilen KAFFED Kariyer Günü 19 Ekim günü Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi İbrahim Üzümcü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Kariyer Günü’nün ilk oturumu konuşmacısı KAFFED Kariyer Komisyonu Danışma Kurulu Üyesi, Aşan Akademi’nin kurucusu Necla Çakıcı Aşan’dı. Aşan, uzun yıllara dayanan yönetim ve kariyer danışmanlığı ile kurumsal koçluk tecrübesini katılımcılarla paylaştı. “Kariyer Yolculuğunda Lider Sensin” başlıklı interaktif oturumda uluslararası düzeyde kabul edilen yöntemler ve toplumsal özelliklerimiz çerçevesinde bilgi ve deneyim aktarımı yapıldı.
Öğleden sonra gerçekleşen ikinci oturumda ise KAFFED Kariyer Komisyonu Danışma Kurulu üyesi Prof. Dr. Berat Bırfın Bir, “Geleceğin İş Dünyasında Kariyer Yönetimi ve Dönüşüm Projeksiyonu” sunumunu yaptı. Marmara Üniversitesi Kariyer Merkezi (MARKAM) Koordinatörü Prof. Dr. Berat Bırfın Bir, akademik tecrübesi ile katılımcı gençlere yeni şartlara uygun bir kariyer planlaması konusunda bilgi vererek sorularını cevapladı.
KAFFED Genel Sekreteri Ömer Atalar’ın moderatörlüğünde gerçekleşen son oturumda, Pure Energy Yönetici Ortağı Argun Karaçay ve televizyon sunucusu, program yapımcısı Emel Özuğur yer aldı.
Enerji piyasaları ve kurumsal strateji alanlarında uzun yıllara dayanan tecrübesiyle dikkat çeken Argun Karaçay, yenilenebilir enerji ve batarya enerji depolama sistemleri üzerine gerçekleştirdiği çalışmalarıyla tanınıyor.
Televizyonculuk kariyerine 1998 yılında başlayan ve ulusal kanallarda birçok projeye imza atan Emel Özuğur ise medya dünyasındaki deneyimlerini, sunuculuk ve kişisel gelişim alanındaki birikimlerini gençlerle paylaşarak yoğun ilgi gördü.
Kafkas Dernekleri Federasyonu Kariyer Komisyonu bünyesinde yürütülen “Mentor-Menti” projesinde yer alan mentorların da katılımıyla, gençlerin farklı sektörlerden profesyonellerle buluşmaları sağlandı.
Haber: Nemide Demukan







