Bağımsızlık Demokrasi Özgürlük Eşitlik Birlik

Geleneksel Çerkes düğünü

Adigey Cumhuriyeti Beşeri Araştırmalar Enstitüsü (ARIGI) halkbilimcileri, Çerkes düğünü ile ilgili bir senaryo modeli oluşturdu. Giderek gelenekselliğini yitiren düğün etkinlikleri nedeniyle hazırlanan modelde geleneksel Çerkes düğününe dair tüm ritüeller, müzikler ve şarkılar detaylandırıldı.
Geleneksel Çerkes düğününün her bir safhasını içeren modelde gelinin baba evinden çıkarılışı, damadın evine girişi ve kayınvalidesiyle karşılaşması gibi durumlarda hangi ritüellerin devreye girdiği anlatılıyor.
ARIGI akademisyeni Raya Vunerokov’un on yıllık araştırmalarıyla şekillenen modelin hazırlanmasında Kazbek Nagorokov ile filolog Elsa Hanukova asistanlık yaptı.
Konu ile ilgili seminerler düzenlenecek ve hazırlanan model son şeklini aldıktan sonra video çekimi yapılacak.

Yazarın Diğer Yazıları

KAFDAV konferansları devam ediyor

Kafkas Araştırma Kültür ve Dayanışma Vakfı’nın düzenlediği, Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü’nde doktora öğrencisi ve Kültür Bakanlığı uzmanlarından Berat Yıldız’ın konuşmacı olarak katıldığı “Bir Hayat...

Gençlik zexesi

Balıkesir Adige Çerkes Kültür Derneği’nin düzenlediği “Gençlik Zexesi” 20 Nisan’da Susurluk Demirkapı Köyü’nde gerçekleştirildi. Etkinlikte bilgi, dans, sandalye kapma ve halat çekme yarışmaları yapıldı.

Çerkes Osmaniye Köyü’nde piknik ve şenlik

Manisa’nın Çerkes Osmaniye Köyü’nde gerçekleştirilecek olan “20. Geleneksel Bahar Pikniği ve Kafkas Şenliği”nde Manisa Çerkes Kültür Derneği Kafkas Halk Dansları Topluluğu ile İzmir Çerkes...

Sosyal Medyalarımız

4,890BeğenenlerBeğen
1,353TakipçilerTakip Et
4,000TakipçilerTakip Et

Son Yazılar

- Advertisement -spot_img