Facebooktan bir haber: Ankara grubunun oturum izni çıktı

0
472

Ş’ejoque Zafer  

Yeni yıl, yeni başlangıçlar demek. Yılın ilk günü Adigey’in başkenti Maykop’dan gelen bir haber, yeni bir başlangıcı da müjdeliyor bizlerle.  

Ankara Kafkas Derneği’nden 2009’un ortalarında Adigey’e “oturum izni” başvurusu yapan ve gerek Türkiye diasporasında gerekse Adigey’de dönüşün yeniden tartışılmasına vesile olan grubun başvuruları kabul edilmiş ve “geçici oturum izinleri” çıkmış durumda.  

Bütün çabalara rağmen yeterli sayıya ulaşılamamasının burukluğuyla bitirilmiş bir yılın ardından, yeni yılın ilk gününde böyle bir haber, elbette, umutları tazeliyor.  

Başvuru yapan grup için, aileleri ve çevreleri için, en önemlisi de örgüt olarak Ankara KD için yeni bir başlangıç demek bu. Zorlu, bir o kadar da onurlu bir yolculuğun başlangıcı bu. Diasporaya örnek olmayı, öncü olmayı omuzlamak demek…  

Duğ Ersin’in “Ankara Derneği’nin izinleri çıktı” diyen mesajını okuyunca heyecanlandım birden. Kendi oturum iznim çıktığında bile bu kadar sevindiğimi hatırlamıyorum. Bir örgütten grup başvurusu olması sanırım beni heyecanlandıran.  

   

 Grup olarak yapılmış bir başvurunun kabul edilmesi, hem Adigey yetkililerinin, hem de KAFFED’in sorumluluklarının da arttığını gösteriyor.  

   

 KAFFED yeni yönetiminin son bildirisinde, dönüşe yönelik çalışmalarının artarak devam edeceği açıklanmıştı. Bu haberle birlikte bence yeniden çağrılar yapmalı KAFFED. Kendisine bağlı örgütlerin, yeni gruplarla başvuru yapmayı talep etmesini sağlamalı.  

Özellikle Adigey Cumhuriyeti Thaquşıne Aslan’ın diasporaya yönelik yeni yıl mesajında “diaspora Adigelerini hiç bir gün unutmuyoruz” demesi, Adıgey’de karşılaşılan bürokratik zorlukların kolaylaştırılacağı anlamını taşıyor diye düşünüyorum. Zira, Ankara grubu Adigey yetkililerince de ciddi olarak dikkate alınmış, Başbakan Murat Kump’ıl grupla görüşmüştü.  

Yeni bir yıl, yeni umutlar, yeni başlangıçlar demek. Ve yılın ilk günlerini müjdeli bir haberle karşılıyor olmak, geleceğe daha da umutlu bakmamızı sağlıyor.  

Geçen yıl, oturum izni çağrısına “varız” diyerek yanıt veren ve grup başvurusuyla öncülük eden Ankara KD üyelerinin oturum izinlerinin kendilerine ve Çerkes halkına hayırlı olmasını diliyorum. (04.01.2010)  

   

   

Sayı : 2010 01