Bağımsızlık Demokrasi Özgürlük Eşitlik Birlik

Video yarışması

Çerkes Geri Dönüş Örgütü (CRO) ve Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED), Çerkes Yeni Yılını kutlamak üzere diasporadaki genç Çerkesler için bir video yarışması düzenliyor.

Yarışmaya katılmak için ‘Çerkes Yeni Yılı’nın gelişini Çerkesçe olarak kutlayan bir “Хъохъу/Хъуэхъу” (kutlama konuşması) videosunu bize göndermeniz yeterlidir.
Yarışma koşullarına uygun videolar, dünyadaki tüm Çerkesler ile paylaşılacak ve yarışmanın kazananları 250 ABD Doları ile ödüllendirilecektir.

Yarışma koşulları

-Yarışma 5-10 ve 11-14 olarak iki yaş grubu için düzenlenmektedir.

-Her yaş grubunda bir ödül verilecektir.

-Videoların süresi en fazla 1 dakika olmalıdır.

-Videoların 7 Mart 2021’den önce info@croworld.com adresine gönderilmesi gerekmektedir. E-postaya katılımcının adı, yaşı ve ikamet ettiği ülke eklenmelidir.

Kafkas Dernekleri Federasyonu

Yazarın Diğer Yazıları

“Derneklerimiz kültürel temelde örgütlenmeler olmakla birlikte sürgün ve soykırım, anadili, dönüş hakkı gibi taleplerimizin aslında siyasetin konusu olduğu açık”

-Nasıl bir KAFFED/Federasyon/Birlik hayaliniz var? Üye derneklerle ilişkiler, uluslararası kurumlarla ilişkiler, sürgün, soykırım, başta anadili olmak üzere kimliğe ve kültüre dair her konuda nasıl...

Vefat: Zafer Sürer

Ankara Çerkes Derneği’nin kültür ve anadili emekçilerinden, Adana Kayapınar Köyü’nden Şejoko Zafer Sürer vefat etmiştir. Ailesi, yakınları ve sevenlerine sabır dileriz. Tha bu acıyı unutturacak başka...

İKKD’nin küçük yönetmenlerinden ‘Kavuşma’

Bayrak tüm dünyada bir ulusu oluşturan en temel yapıtaşlarından biri olarak kabul görülür. Aslında bir sembol olmaktan öte milletin tarihidir, ruhudur. Geçmişten geleceğe...

Sosyal Medyalarımız

4,890BeğenenlerBeğen
1,353TakipçilerTakip Et
4,000TakipçilerTakip Et

Son Yazılar

- Advertisement -spot_img