Bağımsızlık Demokrasi Özgürlük Eşitlik Birlik

KAF-DAV Öykü-Anı yarışması sonuçlandı

Kafdav Bilim Kurulu tarafından düzenlenen “Ödüllü Öykü-Anı Yarışması” sonuçları açıklandı.

Jüri değerlendirmesine ve Bilim Kurulu’nun kararına göre; konusu orijinal, tümüyle belge ve kaynakçalara dayalı, anlatımın her aşamasının yeri ve zamanı belli, benzeri sürgün söylencelerinden az da olsa etkilenmemiş, yarışmanın düzenlenmesindeki amaca tam olarak uyan bir eser çıkmadığı için “Birincilik Ödülü” verilmeyip, bu dereceye ayrılan para, gelen öykü ve anıların kitaplaştırılmasına tahsis edildi.

İkincilik Ödülü “Jade Ailesinin Tarihi” adlı incelemesiyle Cemre Erciyes’e, Üçüncülük Ödülü “Umut Yolcuları” adlı derlemesiyle Yılmaz Dönmez’ e, Dördüncülük ödülü “Bir Sürgün Kadının Acıları” adlı anlatısı ile Esin Gez Uyar’a, Beşincilik ödülü “Beyaz Cehennem” adlı anlatısı ile Enver Akkul’a; Altıncılık ödülü “Alman Esir Kamplarında Can Veren Abaza Gençleri” adlı çalışması ile Nalçik’ den Adnan Kalmuk’ a verildi.

“Bozüyüklü Çerkesler, Anıları ve Öyküleri” adlı çalışması başlı başına bir araştırma ürünü olan ve bu nedenle anı-öykü kategorisi dışında tutulan Kurulay Yılmaz, Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.

Yazarın Diğer Yazıları

Tarihte Bu Ay Mayıs 2024

Mayıs 1917 Kuzey Kafkasya Dağlı Halkları Birliği Merkez Yürütme Kurulu’nun seçilmesi 01 Mayıs İşçi Bayramı Pazar Anneler Günü 21 Mayıs 1864 Çerkes Sürgün ve Soykırımı (Tsitsekun) 11...

KAFDAV konferansları devam ediyor

Kafkas Araştırma Kültür ve Dayanışma Vakfı’nın düzenlediği, Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü’nde doktora öğrencisi ve Kültür Bakanlığı uzmanlarından Berat Yıldız’ın konuşmacı olarak katıldığı “Bir Hayat...

Gençlik zexesi

Balıkesir Adige Çerkes Kültür Derneği’nin düzenlediği “Gençlik Zexesi” 20 Nisan’da Susurluk Demirkapı Köyü’nde gerçekleştirildi. Etkinlikte bilgi, dans, sandalye kapma ve halat çekme yarışmaları yapıldı.

Sosyal Medyalarımız

4,890BeğenenlerBeğen
1,353TakipçilerTakip Et
4,000TakipçilerTakip Et

Son Yazılar

- Advertisement -spot_img