Başbakan Recep Tayip Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında, ‘Benim için Kürt sorunu yoktur’ sözünü bir adım ileri götürerek, ‘Kürt sorunu tabiri bizi ayrımcılığa götürür’ dedi. Erdoğan, Kürt sorunu ile ilgili sorulan soruya; “Ben artık olaya Kürt meselesi demeyeyim. Çözüm sürecinin içindeyiz. Bizler her türlü enstrümanı kullanmaya hazırız. En ufak bir kesinti düşünmüyoruz. Şimdi Kürt, Türk, Laz, Çerkes sorunu… Bunları çoğaltabilirsiniz. Bu bizi ayrımcılığa götürür. Burada ayrım yapmam mümkün değil. Kimse yaratılırken ne olduğunu bilmiyor ki. Hepsini biz yaratandan ötürü seviyoruz. Onlara hizmet de bizim görevimiz. Bu artık sadece terör sorunu. Biz bölgesel milliyetçiliğe hayır dedik. Biz öldürmeye değil yaşatmaya mecburuz. Biz elimizden geleni yapmaya hazırız. Ben Kürt kardeşim diyorum. Kürt sorunu tabiri bizi ayrımcılığa düşürür. Her unsurumun bir sorunu var. Bunları çözmekle mükellefiz. Ben Kürt kardeşimi seviyorum. Ben Kürtçülüğe de Türkçülüğe de Lazcılığa da karşıyım. Çünkü yaratılırken kimse seçmemiş. Biz bu ayrımcı çizgiye düşeriz diye çekiniriz. İster terör ister Kürt sorunu deyin. Biz bunları çözmek niyetindeyiz” ifadeleriyle cevap verdi.
Bu haber sitesi, Gazeteciler Cemiyeti’nin uygulamakta olduğu Demokrasi için Medya/Medya için Demokrasi Projesi’nin desteği ile oluşturulmuştur ve sürdürülmektedir.
İçerik tamamıyla Jineps Gazetesi sorumluluğu altındadır ve Gazeteciler Cemiyeti’nin görüşlerini yansıtmak zorunda değildir