Bağımsızlık Demokrasi Özgürlük Eşitlik Birlik

“Türkiye olimpiyatlara sporcu göndermesin”

Çerkes Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Dr. Nusret Baş, ‘’Kış olimpiyatlarına Çerkes soykırımı nedeniyle sporcu göndermeyelim’’ çağrısında bulundu.
Soçi bölgesinde yapılacak olimpiyatların, Rusya’nın siyasi bir hamlesi olduğunu belirten Baş,

“Amaç, son dönemde Rusya’ya karşı yüksek sesle dile getirilen Çerkes Soykırımı ve Sürgünü’nü olimpiyat yalanı ile sümen altı etmek, değişik organizasyonlar ile uluslararası kamuoyunu yanıltmaktır. Rusya’ya rağmen Çerkeslerin haklı çıkışları ve itirazları daha yüksek tonda çıkmaya devam edecektir. 149 yıldır yaşadığımız ve kanımızla canımızla sahiplendiğimiz, Çerkesler olarak kuruluşunda da büyük katkı sunduğumuz devletimizden beklentimiz, Rusya Federasyonu’nun bu kirli oyununa Türkiye’nin alet olmaması ve Türkiye’nin kış olimpiyatlarına sporcu göndermemesidir. Türkiye, Çerkeslerin bu haklı itirazına kulak vermelidir.” dedi.

Yazarın Diğer Yazıları

«Аҧсуа Аџьыка»

Сақариа Хәаахәҭра-Ааглыхра Апалата (SATSO) адҵааларала, Аҭырқә Патент-Марка Наплакы, «Аҧсуа Аџьыка» ахьӡ, Сақариа ақалақь ишатәу иӡбаны, иақәшаҳаҭит. «Аҧсуа Аџьыка» аншьан нацла, Сақариа ахьӡ аҿы ианҵо...

Сымсым Аҧсуаҭҵааратә Институт акадр аҿы

Аҭҵааҩы-Ашәҟәҩы Сымсым Селчуқ Сол, Аҧсуаҭҵааратә Институт адиректор Арда Ашәба инапаҵаҩрала, Мшаҧымза 1 инаркны институт акадр далахәхит.

Аекологиатә тренинг мҩаҧысит Хәаԥ ақыҭа

Аҵареи, асоциалтә активреи, агәабзиарахьчареи рзы АААК аҟәшеи, ААУ аекологиеи аҧстәқәа рморфологиеи ркафедра аметодист, арҵаҩы еиҳабы Маиа Цыбулевскаиеи иацырҵоит ақыҭа школхәыҷқәа рзы аекологиатә тренингқәа рымҩаҧгара....

Sosyal Medyalarımız

4,890BeğenenlerBeğen
1,353TakipçilerTakip Et
4,000TakipçilerTakip Et

Son Yazılar

- Advertisement -spot_img