Bağımsızlık Demokrasi Özgürlük Eşitlik Birlik

Kültürler Barışfest’te buluştu

Kafkas Dernekleri Federasyonu’nun öncülüğünde İstanbul Kafkas Kültür Derneği, Ermeni Kültür ve Dayanışma Derneği, Laz Kültür Derneği, Mezopotamya Kültür ve Dayanışma Derneği ile Zaza Dil ve Kültür Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği Barış Festivali, 18 Eylül Pazar günü14:00-20:00 saatleri arasında, İstanbul Kadıköy’de bulunan Özgürlük Parkında gerçekleştirildi.
Festival, kültür derneklerinin kendilerine özgü hediyelik eşya ve kitaplarının yer aldığı stantların kurulmasıyla başladı.
festival açılışını KAFFED Yönetim Kurulu Üyesi Handan Demiröz yaptı. Daha sonra sanatçı Mehmet Ekici Zaza müziğinden şarkılar söyleyerek izleyenlere Doğu’dan sıcak bir “Merhaba” getirdi. Kendisine eşlik eden halk oyunları grubunun halaylarına izleyicilerin de katılmasıyla festival renkli bir açılışa ev sahipliği yapmış oldu.
Ardından sahne sırası Hemşince, Lazca ve Türkçe şarkılar seslendiren Tanura Müzik Grubu’na geldi. Grup, Karadeniz’den coşkulu bir selam getirdi.
Tanura’dan sonra sahne alan Carçi Horon Topluluğu, muhteşem danslarıyla Karadeniz fırtınasını devam ettirdi.
Çerkes müziğinden şarkılar ile izleyenleri adeta büyüleyen Maze Müzik Grubu Kaf Dağı’ndan selamladı bu kez.
Renkli kostümleri ve coşkulu danslarıyla Mazenef Kafkas Halk Dansları Topluluğu, Çerkes danslarından en güzel örnekleriyle izleyicilerden büyük alkış aldı.
Sanatçı Yakup Atuğ ise Süryani müziğinden şarkılarıyla, izleyenlere farklı kültürlerin aynı çatı altında  barış içinde yaşaması gerektiği mesajını verdi.
BARIŞFEST’in kapanışını İbranice, Rumca, Gürcüce, Romence, Abhazca,Yunanca ve Arnavutça şarkılarla, katılamayan halkların dillerinde şarkılar söyleyen, Çerkes Folkethnica Müzik Grubu gerçekleştirdi.
Türkiye’nin zenginliği olan farklı diller ve kültürlerin buluştuğu BARIŞFEST, renkli
görüntülerle ve izleyenlerin kulaklarında farklı dillerin melodileriyle “Hoşçakal” dedi.

Sayı : 2011 10

Yazarın Diğer Yazıları

Sürgün ve soykırım temalı yarışmalar

Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED), 21 Mayıs 1864 Çerkes Soykırımı ve Sürgünü'nün 160. yıldönümü kapsamında düzenlediği afiş ve resim yarışmalarının duyurusunu yaptı. Afiş yarışması: https://kaffed.org/2024/03/28/cerkes-soykirimi-ve-surgununun-160-yili-afis-yarismasi/ Resim yarışması:...

AÇD müzik şöleni

Ankara Çerkes Derneği’nin organize ettiği “Wored Gecesi” 27 Nisan 2024 saat 19.30’da Çankaya Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Selçuk Sımsım ABIGI kadrosunda

Araştırmacı yazar Selçuk Sol Sımsım, Abhaz Araştırmaları Enstitüsü Direktörü Arda Aşuba’nın onayıyla 1 Nisan 2024 itibariyle Abhaz Araştırmaları Enstitüsü (ABIGI) kadrosuna alındı.  

Sosyal Medyalarımız

4,890BeğenenlerBeğen
1,353TakipçilerTakip Et
4,000TakipçilerTakip Et

Son Yazılar

- Advertisement -spot_img