Bağımsızlık Demokrasi Özgürlük Eşitlik Birlik

Milletvekili transferleri

AKP, CHP ve İYİ Parti arasındaki milletvekili transferleriyle partilerin ‘vitrin yenileme’ çalışmaları seçim döneminden önce başladı. İktidar partisinin tüm kademelerinden muhalefete geçişler de arttı. 

CHP’den istifa ederek geçtiği Memleket Partisi’nden de istifa eden Mehmet Ali Çelebi’nin son durağı AKP oldu.  

Çelebi’nin transferinin ardından AKP Şanlıurfa Milletvekili Eşref Fakıbaba hem partisinden hem de vekillikten istifa ettiğini duyurdu. Fakıbaba’nın yeni adresi İYİ Parti oldu. Öte yandan İYİ Parti, Habertürk yazarı Kürşad Zorlu ve eski AKP’li vekil Turhan Çömez’i de transfer etti. İki dönem MHP’den belediye başkanlığı yapan ve AKP’den 22. Dönem Erzincan Milletvekili olan Talip Kaban da İYİ Parti’ye geçti. İYİ Parti’nin bünyesine katacağı isimlerden birisinin de eski MHP milletvekili ve Grup Başkan Vekili Oktay Vural olabileceği ifade edildi. Siyasi kulislere yansıyan iddialara göre Akşener’in özellikle kadrosunda istediği deneyimli siyasetçinin ne cevap vereceği ise bilinmiyor. 

AKP’de milletvekilliği yapan 3 isim ise CHP’ye katıldı. İlk katılan isim, Hakkâri eski Milletvekili ve Sağlık Bakanlığı eski Müsteşarı olan Rüstem Zeydan oldu. Daha sonra Ağrı eski Milletvekili Naci Aslan ve Hakkâri eski Milletvekili Fehmi Öztunç da CHP rozeti takan isimler arasına katıldı. 

Yazarın Diğer Yazıları

Şota Arstaa yaşamını yitirdi

Abhazya'nın tanınmış eğitimcisi, dilbilimci, Abhazya Bilimler Akademisi’nin önceki başkanlarından, akademisyen, 1. derece devlet onur nişanı sahibi Şota Arstaa 95 yaşında yaşama veda etti. Şota Arstaa,...

Vladislav Ardzınba anıldı

İstanbul Abhaz Kültür Derneği, Abhazya Cumhuriyeti’nin ilk cumhurbaşkanı, Abhazya Savaşı’nın başkomutanı Prof. Dr. Viladislav Ardzınba'nın ölümünün 14. yıldönümünde anma programı düzenledi.

‘Kahramanlar Yetiştiren Anneler’

Gudauta’ta bulunan Abhazya Halkının Vatanseverlik Savaşı Devlet Müzesi’nde 7 Mart’ta “Kahramanlar Yetiştiren Anneler” başlıklı bir sergi açıldı. 16 Mart’a kadar açık kalan sergide, 1992-1993...

Sosyal Medyalarımız

4,890BeğenenlerBeğen
1,353TakipçilerTakip Et
4,000TakipçilerTakip Et

Son Yazılar

- Advertisement -spot_img