Bağımsızlık Demokrasi Özgürlük Eşitlik Birlik

12 yaşındaki Abdulbaki Dakak’ın şüpheli ölümü

Şanlıurfa’da 11 Haziran’da kaybolan 12 yaşındaki Abdulbaki Dakak, zorla gönderildiği kaçak medresenin yanındaki ahırda 14 Haziran’da asılı halde bulundu.

Sekiz kardeşin en küçüğü olan Dakak’ın gönderildiği medresenin Semerkand Vakfı’nın denetiminde olduğu iddia edildi. Diyanete bağlı olmayan bu medresenin, fahri bir köy imamı tarafından idare edildiği belirtildi.

Dakak’ın cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından Ceylanpınar’da toprağa verildi.

 

Şüpheli ölüm

Ailesi Ceylanpınar ilçesinde yaşayan Dakak, Eyyubiye ilçesinin Beşat Köyü’nde, köyün mezarlığının içinde inşa edilen medresede, akranı olan 19 çocukla beraber yatılı olarak kalıyordu.

Gündüzleri örgün eğitime giden çocuk hakkında, Menzil tarikatı müridi olan ailesinin baskısıyla medreseye devam ettiği, yatılı olarak kaldığı medreseden birçok defa kaçmaya çalıştığı ve bu yüzden ailesinden çok baskı gördüğü iddiaları öne sürülüyor.

Dakak’ın eğitim gördüğü kaçak medrese olayın ardından kapatıldı. Medresede eğitim gören öğrenciler ailelerine teslim edilirken, görevli imam gözaltına alınmasının ardından serbest bırakıldı.

 

Aile şikâyetçi olmadı

Kollarında ve ensesinde sıyrıklar tespit edilen Dakak’ın ön otopsi raporundaki ‘toksikoloji’ vurgusu dikkat çekti.

Ailenin şikâyetçi olmadığı olayla ilgili olarak Şanlıurfa Barosu, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği dilekçede çocuğun ölümüne ilişkin kamu davası açılması için iddianame hazırlanmasını talep etti.

Baro ayrıca Şanlıurfa Valiliği, İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve çocuğun eğitim gördüğü kursun sorumluları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Konuyla ilgili baro başkanlığından yapılan açıklamada, “12 yaşındaki bir çocuk elektrik kablosunu nasıl temin etti, düzeneği nasıl hazırladı veya olayın vuku bulduğu ahır, kursun hemen yakınında olmasına rağmen buraya neden bakılmadığı ya da neden göz ardı edildiği hususlarının da etraflıca araştırılmasını talep etmekteyiz” denildi.

Yazarın Diğer Yazıları

Açlık ve yoksulluk sınırında vahim tablo

TÜRK-İŞ’in açıkladığı açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasının nisan ayı sonuçlarına göre Ankara’da yaşayan 4 kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması...

Gönen-Manyas Çerkes sürgünü

2 Mayıs 1923’te “Sürgün Kararnamesi” ile Gönen ve Manyas’taki 14 Çerkes köyü boşaltıldı. İlk sürgün, Aralık 1922’de yapılmıştı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ilk iç sürgününü...

Sosyal Medyalarımız

4,890BeğenenlerBeğen
1,353TakipçilerTakip Et
4,000TakipçilerTakip Et

Son Yazılar

- Advertisement -spot_img