Bağımsızlık Demokrasi Özgürlük Eşitlik Birlik

Yargıtay’a Atalay çağrısı

Gezi Davası tutuklusu Ş. Can Atalay’ın, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili olarak seçilmesi, mazbatasını alması ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) kaydının yapılmasına rağmen halen cezaevinde tutulmasına itiraz eden 700 biliminsanı, sanatçı ve hukukçu ortak bir çağrı ile Yargıtay’ı Anayasa’ya uymaya çağırdı.

14 Mayıs’ta yapılan seçimlerin ardından TBMM’nin 28. döneminde görev alacak isimler yemin ederek görevine başlarken, TİP’ten Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay ise cezaevinden tahliye edilmedi ve görevine başlayamayan tek milletvekili oldu.

Atalay’ın hukuksuz ve keyfi bir şekilde cezaevinde tutulmasına karşı 700 biliminsanı, sanatçı ve hukukçu ortak bir açıklama yayınladı.

Yapılan açıklamada, Hatay halkının siyasi iradesine saygı ve hukukun üstünlüğü gereği Atalay’ın bir an önce TBMM’deki görevine başlamasının engellenmesine son verilmesi istendi.

Aralarında Zülfü Livaneli, Müjde Ar, Korkut Boratav, Ali Çerkezoğlu, Esin Şenol, Erinç Yeldan, İsmail Beşikçi, Mert Fırat, Elif Çongur, Barış Atay, Hakan Güneş ve Özgür Urfa gibi biliminsanı, hukukçu ve sanatçıların olduğu imzacılar, Anayasa’nın 83. maddesinin gereğinin yerine getirilmesi için Yargıtay’a çağrı yaptı.

Yazarın Diğer Yazıları

Gönen-Manyas Çerkes sürgünü

2 Mayıs 1923’te “Sürgün Kararnamesi” ile Gönen ve Manyas’taki 14 Çerkes köyü boşaltıldı. İlk sürgün, Aralık 1922’de yapılmıştı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ilk iç sürgününü...

Genç ve cesur: Kuzey Kafkasya’nın modacıları

Nalçik'ten üç genç tasarımcı, günümüz tüketicilerinin nelere değer verdiğini ve küçük etnik markaların kârlı hale gelip gelemeyeceğini anlatıyor Farklı DNA’ya sahip Lalina Saralp’ın konsepti, Kuzey Kafkasya’nın...

Sosyal Medyalarımız

4,890BeğenenlerBeğen
1,353TakipçilerTakip Et
4,000TakipçilerTakip Et

Son Yazılar

- Advertisement -spot_img