Bağımsızlık Demokrasi Özgürlük Eşitlik Birlik

Dink davası eylüle ertelendi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink‘in öldürülmesine ilişkin yeniden görülmeye başlanan davanın 107, 108 ve 109. duruşmaları 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde (ACM) görüldü.
Çağlayan‘daki İstanbul Adliyesi’nde 7 Temmuz’dan itibaren görülen duruşmaların öncesinde mahkeme heyeti üçüncü kez değişerek daha önce 37. ACM başkanı olan Akın Gürlek mahkeme başkanlığına getirildi.

Üç tanık dinlendi
Üç gün süren oturumun ilk gününde, daha önce alınan ara kararlar doğrultusunda tanıklar Fox TV çalışanı Soner Dabağ, İstanbul İl Jandarma görevlisi Ali Okur ve Onur Yücel dinlenildi.
76 sanığın yargılandığı dava kapsamında, Fox TV Haber Müdürü Ercan Gün ve dönemin İstanbul Jandarma İstihbarat Görevlisi Yüzbaşı Muharrem Demirkale tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilim Sistemi (SEGBİS) aracığıyla katıldı. Dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Ali Öz ise duruşmada yer aldı.

Ek tanık istemine ret
Dink ailesinin avukatı Hakan Bakırcıoğlu, MİT görevlileri Hüseyin Kubilay Günay, Özel Yılmaz ve Handan Selçuk’un tanık olarak dinlenilmesini talep ettiklerini ve mahkemenin bu doğrultuda karar verdiğini hatırlattı.
Duruşma savcısının bu tanıkların dinlenilmesinden vazgeçilmesini istediğini anımsatan Bakırcıoğlu, mahkemeden söz konusu talebin karara bağlanılmasını istedi. Avukat Bakırcıoğlu ayrıca dönemin MİT Bölge Başkanı Ahmet Köksoy’un da tanıklık yapmasını talep etti.
Talepleri karara bağlayan mahkeme heyeti, 3 MİT görevlisinin tanık olarak dinlenilmesi isteminin, dosyada dinlenen tanıkların yeterli olduğu gerekçesiyle reddine karar verdi.
Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar Ali Fuat Yılmazer, Ramazan Akyürek, Muharrem Demirkale ve Ercan Gün’ün tutuklunun halinin devamına karar verdi.
MİT Başkanlığı’ndan izin alınması halinde dönemin İstanbul MİT Bölge Başkanı Ahmet Köksoy’un tanık olarak dinlenmesi için çağrılmasına karar veren mahkeme, duruşmayı 16 Eylül’e erteledi.

Yazarın Diğer Yazıları

Gönen-Manyas Çerkes sürgünü

2 Mayıs 1923’te “Sürgün Kararnamesi” ile Gönen ve Manyas’taki 14 Çerkes köyü boşaltıldı. İlk sürgün, Aralık 1922’de yapılmıştı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ilk iç sürgününü...

Genç ve cesur: Kuzey Kafkasya’nın modacıları

Nalçik'ten üç genç tasarımcı, günümüz tüketicilerinin nelere değer verdiğini ve küçük etnik markaların kârlı hale gelip gelemeyeceğini anlatıyor Farklı DNA’ya sahip Lalina Saralp’ın konsepti, Kuzey Kafkasya’nın...

Sosyal Medyalarımız

4,890BeğenenlerBeğen
1,353TakipçilerTakip Et
4,000TakipçilerTakip Et

Son Yazılar

- Advertisement -spot_img