Türkiye Diyasporasından Kısa Kısa

0
507

Setenay Dergisi Çıktı! 

Gebze Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği Gençleri tarafından hazırlanan Setenay dergisi yayın hayatına başladı. Dergide yayınlanmasını istediğiniz yazıları görüşleri ve yapabileceğiniz her türlü katkı için aşağıdaki mail adresinden ulaşabilirsiniz. Derginiz ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. Derginin kendilerine ulaştırılmasını isteyenler adreslerini verebilirse kargo ücreti dışında herhangi bir ücret ödemeden isteyen herkese ulaştırılacaktır. 

Çok yakında açılacak olan www.gebzekuzeykafkas.org.tr adresinde derginiz “e-dergi” adı altında yayınlanacaktır. 

e-mail: yahyaozen@hotmail.com 

e-mail: timucin@abhazya.org 


Tarık Cemal Kutlu Anıldı 

25.11.2005 Cuma Günü Saat 19.00’ da Kafkas Çeçen Kültür Derneği’nde, derneğimizin üyesi Tarihçi-Yazar-Emekli Öğretmen Merhum Tarık Cemal KUTLU için, aramızdan ayrılışının Birinci Yıl Dönümü nedeniyle ANMA TOPLANTISI düzenlenmiştir.  


Bir Çerkes Kaberesi 

Vadsilla Dans ve Tiyatro Topluluğu, 27 Aralik 2005 Salı günü, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde “Kafkasya’dan Yana” adlı oyunu sahneledi. İki perdeden oluşan oyun, içindeki Kafkas ezgileri ve danslarıyla izleyicilere keyifli dakikalar yaşattı.   


BKDF, Kafkas Dernekleri Federasyonu’nu Ziyaret Etti 

Birleşik Kafkasya Dernekleri Federasyonu yönetimi, 27 Kasım 2005 günü gerçekleştirilen II. Olağan Genel Kurul sonucunda seçilerek göreve başlayan yeni yönetimi kutlamak üzere, heyet halinde Kafkas Dernekleri Federasyonu’na bir ziyarette bulundular. 

Federasyon merkezine Sayın Ata Katı ile birlikte gelen konuk Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Özdemir ile Saadettin Karaerkek, Rıdvan Yenişen ve Şamil Kozok, Federasyon’un yeni başkanı Cihan Candemir’i kutladı. Kafkas Federasyonu Yönetim Kurulu üyelerinden Bahri Kazbek, Metin Bozkurt ve M. Emin Kaynar ile Federasyon Genel Koordinatörü Cumhur Bal’ın ve Ankara Kafkas Derneği Yönetiminden Albruz Gergin’in de hazır bulunduğu toplantıda, geç saatlere kadar süren sıcak bir sohbet ortamı oluşturuldu. 

Toplantıda, iki ayrı yapılanma hakkında toplumumuzda oluşmuş parçalanmışlık ve rekabet görüntüsünün ortadan kaldırılmasının gerekliliği, iki kurumun işbirliği içinde olması ve bu amaçla daha sık bir araya gelinmesi ihtiyacı görüşüldü. 

Toplantı sonunda, konuyla ilgili olarak yılbaşından önce bir toplantı daha yapılması kararlaştırıldı. 

 

Sayı : 2006 01