Teoman’ın “Renkli Rüyaları” 

0
597

Teoman, ilk dönemlerini aratan birkaç albüm ve hem gişede hem de eleştirilerde beklediğini bulamayan bir filmden sonra yeni albümü Renkli Rüyalar Oteli’ni geçtiğimiz günlerde yayınladı. Albüm Teoman’ın duraklama döneminin devam ettiğini gösterir bir şekilde yine şarkının ismini haykıran nakaratlar (Tesadüfler), yine havasını yakalayamayan bir Barış Manço şarkısı yorumu (Unutamadım) ve yine şarkıcının giderek bir hırıltı haline dönüşen özel vokalini barındırıyor. 

Ancak albümün artı yönleri de elbette bulunmakta. Oldukça güçlü bir çıkış şarkısı olan Dursun Dünya, Teoman’ın artık anlatacak yeni bir hikayesi olmadığını güzel bir melodi üzerine itiraf ettiği Kelimeler ve kapanıştaki Terlemeden Sevişenler iyi parçalar. Ancak albümün en parlak noktası kesinlikle İki Çocuk. Teoman’ın daha önceden yüzmediği sularda yüzen bu şarkıda 12 Eylül döneminde idam edilen Erdal EREN’in hikayesi anlatılıyor. 

Şarkının müzikal gücü ise hikayeyi daha da etkileyici kılıyor. 

Sonuçta Renkli Rüyalar Oteli ilham kaynakları olan Edip Cansever’in Oteller Kenti’nin ve Leonard Cohen’in Chelsea Hotel’inin yanında biraz güçsüz kalsa da Teoman’ın yola devam edeceğini gösteren bir albüm. 

  

Sayı : 2006 02