İlhan Selçuk Haksız mı?

0
805

En önemli özelliklerimizden biri de alınganlığımızdır. Bu konuda hiç düşünmeden “pire için yorgan” yakabiliriz. Ayrıca, biz Çerkesler çok zeki, cesur ve yaratıcı olmamıza karşın, asla akıllı insanlar değiliz. Kızsanız da, köpürseniz de, bu kesinlikle böyledir. Geçmişe dönüp şöyle bir bakın, ne kadar haklı olduğumu kolayca görebilirsiniz. 

Gelelim İlhan Selçuk ve bizim için söylediklerine… 

Her zaman söylerim, İlhan Selçuk asla dürüst biri değildir. Ancak çok ama çok “akıllı”dır. Aynı gazetenin aynı köşesinde, onlarca yıl faşizanca yazılar yazıp bu yazıları “demokratlık ve ilericilik” olarak milyonlara yutturabilmek ve Cumhuriyet Gazetesi’nin ilericilik adayı okurlarından yüzbinlerce ırkçı ve gerici yetiştirebilmek için, gerçekten de çok ama çok akıllı olmak gerekir. Bu ülkenin gençlerini, solculuk ilüzyonu ile “ırkçı” yapabilmek her babayiğitin harcı değildir. Bunu ancak İlhan Selçuk gibi “dahi”ler yapabilir. 

Gelelim Çerkeslere… 

Alınganlık yapmadan, başımızı ellerimizin arasına alıp bir düşünelim. Biz gerçekten de akıllı insanlar mıyız? Örneğin, Osmanlı’nın son dönemine ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna imzasını atan Çerkes Ethem, Rauf Orbay, Bekir Sami Kundukh, Kuşçubaşı Eşref vb. liderler çok mu akıllıydı sizce? Ya Ahmet Mithat Efendi, Ömer Seyfettin, Kemal Tahir vb. eli kalem tutan Çerkes kökenli yazarlar? Onlar için ne düşünüyorsunuz? 

Lider olmak, zaferler kazanmak, ün, şan sahibi olmak için cesaret ve zeka yeterli olmakta, ancak lider kalmak ve kazanılan zaferlerin semeresini almak için mutlaka “akıllı” olmak gerekmektedir. Çerkeslerin kısır döngüsü işte buradadır. Yani aşırı derecede “zeki ve cesur, hatta yaratıcı” olmak ama asla “akıllı” olamamak… 

İlhan Selçuk’un zeka düzeyini bilmiyorum. Ancak, yukarıda anlattığım meziyetlerinden dolayı çok “akıllı” biri olduğunu hiç düşünmeden söyleyebilirim. 

Malum kişi tarafından uğradığımız saldırıyı, hemen gaza gelip celallenmek yerine, hiç olmazsa bu kez “akıllı” davranıp, zeka ürünü fikirlerimizi “akıllıca” kullanarak tepki vermeliyiz. 

Çetin Öner tam bir Çerkes beyefendisidir. Solcu ve demokrat kılığındaki bir “ırkçı”ya yanıt verirken bile, bu efendiliğini korumuştur. Bu onun takdiridir. Ancak ben, maalesef Çetin Ağabeyimin bu “beyefendi” uslubunu kullanamayacağım. 

İlhan Selçuk ve muadilleri, artık ikiyüzlülüğü bırakıp demokrasi mücadelesindeki gerçek saflarına, yani ırkçıların saflarına geçmelidir. Çünkü şu anda bulunmaya çalıştıkları yerde “balta üzerinde kelebek” gibi durmakta ve komik olmaktadırlar. 

Sonuç olarak, tüm hemşerilerime naçizane önerim, duygusal davranmayı bir kenara bırakıp, en azından bu kez “akıllı” olmaya çalışalım ve benzeri saldırılara karşı da, bundan sonra “akıllı” tepkiler gösterelim. 

Sevgi ve Saygılarımla. 

  

Sayı: 2006 01