Avrupa Parlamentosu’ndaki “Çerkes Günü” İçin “Avrupa Çalışma Grubu” Kuruldu!

0
548

4 Şubat 2006 Cumartesi günü Almanya’nın Wuppertal kentinde buluşan Çerkesler, Avrupa Parlamentosu’nda yapılacak olan “Çerkes Günü”nün Avrupa ayağını oluşturmak için, Yaşar Aslankaya, Yusuf Bilgen ve Hüseyin Akın’dan oluşan ön çalışma grubunun çağrısı ile bir toplantı düzenlediler. 

Yüzlerce kilometre kat ederek Wuppertal’a akın eden Avrupa’da yaşayan Çerkesler, gerek dernekleri temsilen, gerekse bireysel katılımlarla 100’ü aşan bir sayı ile Wuppertal’da coşkulu bir toplantı gerçekleştirdiler. 

Türkiye Kafkas Dernekleri Federasyonu’ndan Çetin Öner’in de gözlemci olarak katıldığı toplantı, üç aşamalı olarak gerçekleştirildi: 

Birinci bölümde katılacak grup ve kişileri belirlemesi, ikinci bölümde Avrupa Çerkes Federasyonu’nun kurulma çalışmaları, üçüncü bölümde de çalışma gruplarının kurulması ve görev dağılımı çalışmaları yapıldı. Avrupa’daki Çerkes Dernekleri, Federasyonlaşma çalışmalarını da bu vesile ile hızlandırmış, 11 Mart 2006 tarihinde yeni yönetimini belirlemek için Genel Kurul kararı almıştır. 

Avrupa Parlamentosu’nda yapılacak olan “Çerkes Günü”nün Avrupa ayağını oluşturan 8 Çerkes Derneği’nin yanı sıra, 30’u aşkın gencimiz de bu projeye kişisel olarak katılmak için başvurdu. Proje ile ilgili değişik çalışma grupları kuruldu. 

Avrupa’da Oluşturulan Çalışma Grubu 

Başkan: Admiral Daşdemîr, Münih/Al-manya – Adnan Yıldız, Antwerpen/Belçika -Tahir Baysal, Köln/Almanya -Yaşar Aslankaya, Zwingenberg-Mannheim/Almanya -Yusuf Bilgen, Wuppertal/Almanya – Koordinasyon: Hüseyin Akın, Basel/İsviçre 

Avrupa Çalışma Grubu’nu Oluşturan Dernekler: 

1. Almelo, Hollanda- 2.Antwerpen, Belçika- 3. Basel, İsviçre- 4. Köln, Almanya – 5. Lyon, Fransa – 6. München, Almanya – 7. Wuppertal, Almanya- 8. Zwingenberg/Mannheim, Almanya 

Sayı : 2006 03