4. Sayı İçin Jineps Etkinlikleri

0
476
  • 03.02.06 Cuma akşamı; Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi’nin düzenlediği söyleşiye katıldık. Jineps adına; Abhazya’nın kayıtsız şartsız bağımsızlığından yana olduğumuz için orada olduğumuzu, Abhazya’daki gelişmelere olabildiği kadar sayfalarımızda yer ayırabileceğimizi ve yapılacak herhangi bir etkinliğe Jineps olarak katılacağımızı belirttikten sonra, konuşmacılara sorular yönelttik. Tüm katılımcıların ilgiyle izlediği ve etkin katıldığı söyleşi oldukça verimli geçti. 
  • 04.02.06 Cumartesi günü; Jineps’in 3. aylık toplantısı yapıldı. Aynı günün akşamı İstanbul Kafkas Kültür Derneği’nin (Bağlarbaşı) etkinliğine katıldık ve gazetemiz hakkında birebir görüşmeler yaptık. 
  • 05.02.06 Pazar günü; İstanbul 1864 Kafkas Kültür Derneği’ nin Pendik’ de düzenlediği etkinliklere katılarak Jineps Gazetesi adına konuşma yapıldı. Gerek dernek yönetimi gerekse de tüm katılımcılar tarafından gazetemiz ilgiyle karşılandı. 
  • 11.02.2006 Cumartesi akşamı; Kafkas Çeçen Kültür Derneği YK’ dan üyeler ile birlikte Kafkas-Abhazya Kültür Derneği’ndeki etkinliğe katıldık. Abhazya’daki son gelişmelere serinkanlı baktığımızda; stratejik olarak tam tersi gibi görülse de, Çeçenler’ in bu etkinliğe katılmaları Kafkas Halkları’nın önceden kestirilemeyen reflekslerine kardeşlik temelinde  örnek teşkil etti. Bu olumlu adım, Kafkas-Abhazya KD tarafından da aynı olumlulukla karşılandı… 
  • 12.02.2006 Pazar günü; dünyadaki karanlık ve organize faaliyetleri tanımlayan geniş katılımlı bir panele katılarak; panelin soru-cevap bölümünde Kafkasya’ ya da dikkatleri çekmeye çalışan bir konuşma yaptık. Panelistin siyaseten duyarlı olması da panelin önemli bir kısmının Kafkasya ve diaspora merkezli gelişmesini sağladı. 
  • 23.02.2006 Perşembe akşamı; Kafkas Çeçen Kültür Derneği’nde “ÇEÇENLER’ İN SİBİRYA’ YA SÜRGÜNÜ VE DÜNYA ÇEÇENYA GÜNÜNÜ ANMA” etkinliğine katıldık. Yaptığımız konuşmada aşağıdaki mesajı verdik; 

Sizin ve çocuklarınızın çıkarı, savaşta değil barıştadır…Abhazya’ da AMBARGO ve KUŞATMANIN kaldırılması, Beslan ve Nalçik benzeri provokatif operasyonlara son verilmesi, Aslan MASHADOV’ un cenazesinin ailesine teslim edilmesini talep ediyoruz ve devamında Çeçenya’ da kirli savaşın durması için; 8 Mart’ ı Kafkasyalı KADINLARA adıyoruz.”

 

Sayı : 2006 03