Adana Kafkas Kültür Derneği 5. RESİM SERGİSİ KATILIM BİLGİLERİ 

0
630

Adana Kafkas Kültür Derneği’ nin “21 Mayıs Anma Programları” çerçevesinde düzenlediği, 

‘5. Resim Sergisi’ne katılımlar başladı. 2002 yılından beri her yıl düzenlenen serginin uluslar arası düzeye ulaşmasının hedeflendiği bildirildi. 

Amaç: Ortak kültürel mirasın korunması 

Konu: Kafdağı’nın Unutulan Dilleri 

Katılım Şartları: Sergi tüm sanatçılara açıktır. Sergiye eser verecek olan sanatçılar, kendi anlatım biçimlerine uyan, her türlü tekniği kullanmakta serbesttirler. Sanatçılar sergiye birden fazla eserle katılabilirler. 

Eserlerin Teslimi: Eserler sergilemeye hazır olarak teslim edilmelidir. Sanatçının adı-soyadı, kısa özgeçmiş, eserin iade adresi ve eserin fiyatı yazılarak resmin arkasına yapıştırılacak, toplama merkezine kargo ile gönderilecek veya elden teslim edilecektir. 

 Toplama Merkezi Adresi: Adana Kafkas Kültür Derneği, Turgut Özal Bulvarı, Güzel Yalı Mah. 3. Sok., No:7     ADANA Tel:(0322)234 65 56 

Son Teslim Tarihi:        10 Nisan 2006. 

Sergi Süresi           :      21Mayıs-1 Haziran. 

Sergi Yeri           :      21 Mayıs Sergi Salonu. 

Bilgi İçin               :        Hakan Demir, demirh@cu.edu.tr 

Telefon                 :       (0322) 338 73 69   

PRAG ONE WOLD FİLM FESTİVALİ’ NDE  

ÇEÇEN KONULU İKİ FİLM ÖDÜL ALDI 

Çek Cumhuriyeti’ nde düzenlenen ‘Prag One World Film Festivali’ nde Çeçenler ile ilgili iki film ödül aldı. 

Yönetmenliğini İsviçreli Eric Bergkraut’ un yaptığı “Koka: Çeçenya’da Güvercin” (Coca: The Dove From Chechnya) isimli insan hakları ihlallerini anlatan uzun metrajlı film, ‘Gerçeği Bilmek’ kategorisinde ödül aldı. 

Kısa metrajlı bir diğer film olan ve mülteci Çeçen bir ailenin başından geçenleri konu edinen, yönetmenliğini Alman Kertsin Nicking’ in yaptığı “Değerli Müslim” isimli film de ödüle layık görüldü. 

 

Sayı : 2006 04