BARIŞ TALEPLERİ ÖNE ÇIKTI 

0
530

Bir çok yerde Newroz kutlamaları sakindi

Hemen her yıl istenmeyen şiddet olaylarına sahne olan Newroz kutlamaları bu yıl genelde sakin geçti. Tarafsız gözlemcilere göre 250 bin kişinin katıldığı Diyabakır’daki kutlama başta olmak üzere, Türkiye’nin bir çok ilinde meydanları dolduran kalabalıklar birkaç istenmeyen görüntü dışında “Baharın gelişini” izinli alanlarda neşe içinde kutladılar. 

Bu yılki kutlamalarda barış ve kardeşlik mesajlarının verildiği dikkati çekti. Kutlamaların bir çoğunu organize eden DTP (Demokratik Toplum Partisi) yöneticileri ise yaptıkları konuşmalarda, ‘Türkiye’nin Türk, Kürt, Çerkes, Laz ve bir çok kültürden insanın bir arada yaşadığı bir mozaik olduğunun’ altını çizerek, halkların barış içinde bir arada yaşamasını temin etmek için özellikle Kürt Sorunu’na barışçı, siyasal bir çözüm bulunması gerektiğini ifade ettiler. 

Bilindiği üzere Newroz her yıl 21 Mart’ta kutlanıyor. Kafkasya’daki Azeriler de dahil olmak üzere içinde yaşadığımız coğrafyanın bir çok bölgesinde kutlanan bu bayram binlerce yıldan beri devam eden kadim bir geleneğe dayanıyor. 

  

Sayı : 2006 04