Gürcistan’a arka çıktı

0
502

SEZER’İN TEK YANLI TUTUMU ÇERKESLER’İ ÜZDÜ 

Gürcistan’a resmi ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Güney Osetya ve Abhazya sorunlarının Gürcistan’ın toprak bütünlüğü çerçevesinde çözüme kavuşturulmasını istediklerini söyledi. 

Cumhurbaşkanı Sezer, Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili ile baş başa görüştü. İki ülke heyetleri arasındaki görüşmelere başkanlık eden Sezer ve Saakaşvili, daha sonra ortak basın açıklamasında bulundu. Sezer açıklamasında, ‘Türkiye’nin Gürcistan’ın Avrupa-Atlantik kurumları ve bu çerçevede NATO ile bütünleşme yönelimini desteklediğini, Gürcistan Hükümeti’nin bu yönde attığı adımları takdirle izlediklerini’ ifade etti. 

Açıklamasında, Gürcistan’dan bağımsızlıklarını ilan eden Abhazya ve Güney Osetya’da yaşanan gelişmelere de değinen Sezer, “Türkiye’nin Gürcistan’ın toprak bütünlüğünü başından beri kararlılıkla izlediği siyasetinde bir değişmenin olmadığını” belirtti. Sezer, “Güney Osetya ve Abhazya sorunlarının Gürcistan’ın toprak bütünlüğü çerçevesinde barışçı yöntemlerle çözüme kavuşturulmasını istiyoruz” dedi. 

Sezer’in Kafkasya’nın tarihsel ve sosyal gerçekleri ile bağdaşmayan bu sözleri ve yakın tarihte Gürcistan işgaline uğrayıp katliamlar yaşayan Abhazya ve G.Osetya hakkında, Türkiye’de yaşayan 7 milyon Kuzey Kafkas kökenli vatandaşın haklı duyarlılıklarını tümüyle göz ardı eden yaklaşımı diasporadaki Çerkeslerde derin üzüntü yarattı. 

 

Sayı : 2006 04