Rusya Federasyonu ve Gürcistan Protesto Edildi

0
502

Jineps Okurları 8 Mart’ta Kafkasyalı Kadınlar İçin Ayaktaydı 

Jineps Gazetesi ve kadın okurları 8 Mart’ta Gürcistan ve Rusya Federasyonu Konsoloslukları önünde eylem yaptı. Diasporalı Çerkes kadınlar bu yıl 8 Mart’ı  Abhazya’ da son 11 yıldır süren ambargo nedeniyle ağır bedeller ödeyen Abhazyalı kadınlara, cenazesi ailesine teslim edilmeyen Aslan MASHADOV’ un eşi nezdinde tüm Çeçen  kadınlarına, operasyonlarda çocuklarını yitiren Beslan ve Nalçik annelerine adadı. 

Bu kapsamda düzenlenen basın açıklamalarının ilki saat 12:00’ de Gürcistan Konsolosluğu önünde gerçekleşti. Okunan bildiride; savaş tehdidi ve hukuk dışı ambargo nedeni ile Abhazyalı kadınların mahkum edildikleri zorlu yaşam koşulları protesto edildi. 

İkinci basın açıklaması aynı gün saat 13:00’da Rusya Federasyonu Konsolosluğu önünde yapıldı. Buradaki açıklamada; BM raporlarına göre 40 bini çocuk olmak üzere 250 bin Çeçen’ in öldüğü, 400 bin Çeçen’ in ise mülteci konumuna düşmesine neden olan savaşın tüm çirkinlikleri vurgulandı.   

Çeçenya’ da işgalin sona erdirilmesi ve başta kadınlara yönelik taciz ve tecavüzler olmak üzere tüm savaş suçlarının faillerinin yargılanıp hak ettikleri cezalara çarptırılması için çağrıda bulunuldu. 

  

Sayı : 2006 04