Kim ne derse desin; Çerkesler Dünya’yı Renklendiriyor!

0
517

Emekten, bağımsızlıktan, demokrasiden, özgürlükten ve barıştan yana Çerkesler adına 1 Mayıs 2006 kutlamalarına, kültürümüzün bize kattığı saygı ve disiplin çerçevesinde katkı sunduk. Toplum olarak haksızlıklara her koşulda karşı çıkan tarihsel kimliğimiz bu konuda da tercihlerimize yön vermiştir. Çerkes sorununun, ulusal/kültürel kimlik ekseninde politik içeriğini de görerek, coğrafyamızda benzer sorunları yaşayan, ezilen ve mağdur edilen kesimlerin yanında olmanın doğru platformlarından biri olan 1 Mayıs’a katıldık. 

Demokratik hak ve özgürlükler eksenindeki mesajlarımızı, dans figürü eklenmiş “Çerkesler Dünya’yı Renklendirmek İstiyor – JİNEPS” pankartı tamamladı.  

Hazırlanan; “Yaşasın Özgür Demokratik Bağımsız Birleşik Kafkasya”, “Çeçenya’da Kirli Savaşa Son!”, “Abhazya’ya Ambargo Kalksın!”, “Adıgey’in İlhakına Hayır!”, “Aslan Mashadov’ un Naaşı Ailesine Teslim Edilsin!”, “Nalçik Anneleri’ne Evlatlarının Cenazeleri Teslim Edilsin” , “Nükleer Gelecek, Engellenecek!” dövizleriyle birlikte, “Katil Putin Çeçenya’dan Defol”, “Bağımsız Abhazya Birleşik Kafkasya”, “Putin’in Ellerinde Çocuk Kanı Var!”, “Adıgey Halkı Yalnız Değildir” vb.sloganlarımızlaalanda yer aldık 

Mızıka, sargon, düğün eşliğindeki JİNEPS korteji, dikkatleri üzerinde toplayan kortejlerden biriydi… 

1 Mayıs’ı sadece boyalı basın tarafından öne çıkarılan şiddetle eşdeğer gören ve bunu 1 Mayıs’ı anlamamak ve kendini bu bayram günüyle özdeşleştirmemek için gerekçe gösterenleri haksız çıkaran katılımcıların sağduyusunu kutlamalı… 

Duyuru yapmak haricinde ciddi bir çalışma yapılmamasına, hafta içi olmasına, sadece İstanbul’dan gelenler olmasına, toplumumuzun alışkanlıklarına karşın katılım oldukça iyiydi. Toplumu rahatsız etmeyen, kaygıya yol açmayan görüntüler verilmesinden yana olduk. Taşıdığımız dövizlerin, genelin verdiği mesajlara gölge düşürmemesi, hatta olumlulukla karşılanarak taleplerimize ortak olunması, diğer gruplarla ya da bağımsız gelen Çerkesler’in kortejimize katılmaları sevindiriciydi. 

Alanda; “Beşiktaş halktır, halklar kardeştir”, “Çarşı, savaşa karşı” diyen Beşiktaşlılar’a selamlarımızı gönderiyoruz ve Beşiktaş kuruluş tarihinde yer alan Çerkesler’i saygıyla anıyoruz. 

 

Sayı : 2006 06