Lak Kamuran Akkaya’yı Kaybettik

0
586

Kurumlarımızda yıllarca özverili çalışmalarıyla tanıdığımız, camiamızın özverili insanlarından, KAF-DAV Yönetim Kurulu üyesi olan değerli hemşerimiz Lak KAMURAN AKKAYA geçirdiği beyin kanaması sonucu 22 Mayıs 2006 Pazartesi günü kaldırıldığı hastanede, 25 Mayıs 2006 Perşembe günü kurtarılamayarak vefat etmiştir. 

Naaşı 26 Mayıs 2006 Cuma günü, Kafkas Dernekleri Federasyonu önüne getirilerek bir tören yapılmış, törende Federasyon yetkilileri, Ankara Kafkas Derneği yetkilileri ve üyeleri, Akkaya’nın çok sayıda arkadaşı ve seveni ile ailesi ve akrabaları yer almış, kendisini anlatan konuşma ve taziyelerden sonra dualar okunarak uğurlanmıştır. Daha sonra Hacı Bayram Camii’nde kılınan ikindi namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’na defnedilmiştir. 

1961 yılında Kayseri Pınarbaşı Tersekan Köyü’nde doğan Kamuran Akkaya, Lak sülalesine mensuptu. Ankara Kafkas Derneği binasının müteahhitliğini yapan ve her tuğlasında emeği olan Akkaya, aynı zamanda dernek yapılanmasında da önemli görevler üstlenmiş, siyasi hayatındaki gibi, imkanı olduğu halde hep içinde olduğu davanın üst kademelerinde olmayıp, emektar işçisi olmayı tercih etmiş değerli bir kişiydi. Aynı zamanda gazetemiz abonelerinden olan Lak KAMURAN AKKAYA’ya tanrıdan rahmet, sevenlerine ve tüm Çerkes diasporasına JİNEPS gazetesi olarak başsağlığı diliyoruz. 

 

Sayı : 2006 06