Saakashvili Geriyor

0
454

Gürcistan lideri Saakashvili, ABD kozu ile Moskova’yı korkutmaya çalışıyor. Bu arada muhaliflerin taraftarlarının artması ve iç karışıklık korkusu Saakashvili’yi endişelendiriyor. 

Gürcistan lideri Moskova ile ilişkileri koparıp, G8 ile görüşmelere devam edeceğini bildirdi. Saakashvili, Tiflis’te yaptığı basın toplantısında, Rusya ile Gürcistan arasında olumsuz geçen ilk görüşmenin rövanşı için G8’den yardım istedi. Konuyla ilgili olarak konsültasyon yapması ve G8 temsilcisi ülkelerle resmi temaslarda bulunması için Dışişleri Bakanı Gela Bejuashwili’yi görevlendirdi. 

Gürcistan Devlet Televizyonu da, Rusya’yı Gürcistan’ın bütünlüğünü tanımamakla suçlarken, yola Rusyasız devam kararı aldıklarını söyledi. Imedi ve Rustavi de Rusya hariç tüm Dünya’yı Gürcistan’ın toprak bütünlüğünü tanımaya çağıracaklarını belirtirken, ABD’nin en büyük destekçisi olduklarının da altını çizdi. 

Saakashvili, ayrıca problemli saydığı Abhazya ve Güney Osetya için de 100 yıl beklemeye niyetlerinin olmadığını vurguladı. Dış çevrelerin Gürcistan içinde provokasyon hazırlığında olduklarını söylerken, ‘ülke içinde bombalı bir araç geziyor’ şeklindeki benzetmesi Rusya yöneticilerini kızdırdı. Acarya Devlet eski Başkanı Aslan Abashidze ve Savunma eski Bakanı Igor Georgadze taraftarlarının Gürcistan’daki hükümet karşıtı eylemleri konusundaki rahatsızlık da dile getirildi. 

 

Sayı : 2006 07