45 Bin Abaza Bağımsızlık Meydanı’ndan Dünyaya Seslendi: “Bağımsızığımızı Tanyın…” 

0
738

06 Aralık 2006, saat 13.00’de Abhazya’nın başkenti Sohum’un “Svaboda (Bağımsızlık) Meydanı”nda Abhazya halkı tüm dünyaya Abhazya’nın tanınması çağrısında bulundu. Mitinge yaklaşık 45 bin kişi katıldı. 

Mitinge katılan Abhazya Cumhurbaşkanı Sergey Bagapş, Parlamento Başkanı Nugzar Aşuba’nın yanı sıra Raul Hacimba, Srat Cincolia ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri yaptıkları konuşmalarda ortak olarak, Abhazya’nın bağımsızlığı için sonuna dek mücadele edeceklerini bir kez daha vurguladılar. 

80 bin Gürcü’nün yaşadığı Gal bölgesini temsilen mitinge katılan gazeteci Sigua, bölge halkının Gürcistan’ın politikalarından bıktığını, Gürcistan’dan Gal bölgesine dönen mülteciler de dahil olmak üzere, bağımsızlık istediklerini belirtti. Tüm dünyanın Abhazya’nın bağımsızlığını tanıması gerektiğini de vurgulayan Sigua, her zaman Abhazlar’ın yanında olacaklarını da sözlerine ekledi. 

Miting sonunda Parlamento Başkanı Aşuba’nın, “Abhazya’nın bağımsızlığını isteyenler el kaldırsın” demesi üzerine, sloganlar eşliğinde oylama yapıldı. Katılımcıların tamamı bağımsızlık için el kaldırdıktan sonra miting sona erdi. 

Prinistrovya ve Güney Osetya’da da eş zamanlı olarak aynı amaçlı mitingler düzenlendiği bildirildi. Nurettin Şafak / Nart Dergisi – SOHUM 

  

Sayı : 2007 01