Filler Tepişir, Çimenler Ezilir…

0
805

– Laik demokratik Türkiye’nin ” yılmaz bekçileri” olduğunu söyleyenler değil mi, 1980 lerde imam hatipleri kuran kurslarının 2 katına çıkararak ABD’nin “ılımlı islam” senaryosuna hizmet edenler! 

– “İki Türkiye Var!” senaryosuna zemin hazırlayan ABD’de eğitim almış darbeci subaylar değil mi, Fettullah GÜLEN gibi ABD patentli şarlatanların bakanlık kadrolaşmalarında cirit atmasına çanak tutanlar! 

– Kaba laik anlayışla laik-gerici paradoksuna hizmet ederek kendi iktidar savaşlarına halkı katmaya çalışanlar onlar değil mi! 

– Yoksullaştığı için umutları körelen halk çocuklarının gerici tezgahlarında öğütülmesinin suçlusu biz miyiz!? Ki, yine bunların danışıklı senaryolarında figüran olalım! 

Hiç bir arkadaşımın, birilerinin gülümseyerek izlediği toplumumuzun yarılma-parçalanma gidişatının parçası olmasını istemem. Laik toplumun düşmanlarıyla mücadele, onları yaratanlarla omuz omuza olmakla olmaz. Sadece oyunlara gelinir… 

Eğer iki Türkiye varsa; bu ” dinciler-laikler” değil; insanca yaşayanlar-insanca yaşayamayanlardır elbet. Belki de bunu örtme telaşıdır tüm bu senaryolar! 

Bu yazdıklarımı en geç 1 ay sonra hayatın kendisi, yaşadığımız gelişmeler teyid edecektir, göreceğiz… 

Volkan DÜZENLİ 

24.04.2007 

Not: 29 Nisan ‘LAİK CUMHURİYET İÇİN BİRLEŞİYORUZ’ miting çağrıları üzerine kaleme alınmıştır. 

  

Sayı: 2007 05