Çeçenya’ da bir an Önce Barış Sağlanmalıdır!

0
456

İngiltere’ nin politik ve kültürel elit tabakasına mensup 100’ den fazla kişi, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’ e yazdıkları bir mektup ile, Putin’ den görev süresinin son yılını Çeçenya’ da barış için kullanmasını talep etti. 

The Independent Gazetesi’ ne gönderilen mektup, Liberal Demokratlar’ ın lideri Sir Menzies Campbell ve eski lideri Charles Kennedy, Muhafazakar eski Dış İşleri Bakanı Sir Malcolm Rifkind, roman yazarı ve radyocu Lord Bragg, piyes yazarı Sir Tom Stoppard ve filozof Alain de Bottom imzasını taşıyor. 

Mektuptan bazı bölümler: 

“Çeçenya’ da bitmek bilmeyen insan hakları ihlallerine ve savaş suçlarına daha fazla sessiz kalamayacağız.(..) İnsan hakları organizasyonlarının savaş suçlarının halen devam ettiğini çok açık bir biçimde kanıtlamasına rağmen, insan hakları savunucularının, 

özgür toplumların ve bağımsız gazetecilerin Çeçenya konusundaki sessizliği devam ediyor.(..) Amacımız Çeçenya’ daki dehşetin daha büyük kitlelerce dile getirilmesini 

sağlamaktır. Belki bu durum, başkan Putin’ in Çeçenya konusundaki tavrını değiştirmeye teşvik eder de Çeçenya’ da barış ve hukuk yeniden sağlanır.” 

Mektupta Kadirov yönetiminden; ‘halkın çok küçük bir kesiminin desteğini alabilmiş, korku ve zulüm yönetimi’ olarak bahsedildi. 

Mektup hareketi, Ivar Amudsen yönetimindeki Çeçenya Barış Forumu tarafından başlatıldı. (Ivar Amudsen, Çeçenya’ daki vahşeti yazabilen ender gazetecilerden birisi olan ve Rus gizli servisi tarafından öldürülen Anna Politkovskaya’ nın yakın bir arkadaşıydı.) 

Mektubun bazı imzacıları: Ivar Amundsen, Çeçenya Barış Forumu Yöneticisi, Sir Tom Stoppard, Lord Giddens, Lord Bragg, Ian McEwan, Ken Loach, Peter Tatchell, André Glucksmann, Noel Malcolm, Alain de Botton, Sir Menzies Campbell MP, Charles Kennedy MP, Sir Malcolm Rifkind MP, Adam Curtis, Dr. Brendan Simms,.. 

(Kaynak: Kafdağı Haber Ajansı) 

 

Sayı : 2007 06