Fıccın 10 Yaşında

0
763

Çerkes lokantası Fıccın’ın 10. Yıl Kutlaması’nda Beyoğlu, yerel danslar ve ezgilerle oldukça renkli bir gün yaşadı. Şenliğe sahne olan Kallavi sokakta, akordeon ve gitar eşliğinde söylenen şarkılara eşlik eden misafirler, özel Çerkes yemekleri ve bol çeşitli kokteyl tabağı ile ağırlandılar. Sokağı tıklım tıklım dolduran kalabalık, Çerkes oyunlarından örneklerin sergilendiği bölümde ise beğenilerini coşkulu alkışlarla ifade ettiler. 

Küçük bir işletme olarak 1996 yılında Beyoğlu’nun çok renkli mozaiğine Kaf Dağı’nın ardından taşıdığı Çerkes kültürünün renklerini katan Fıccın’ın 10. Yıl Şenliği’nde, 

edebiyat, kültür, sanat, politika, medya başta olmak üzere, çeşitli alanlardan seçkin konuklar yer aldı. Geleneksel Çerkes misafirperverliğiyle ağırlanan konuklar, 27 Mayıs Pazar günü ilki yapılan şenliğin gelenekselleştirilmesi talebini de dile getirmeyi ihmal etmediler. 

Fıccın Restaurant yetkilileri, Beyoğlu’nun kalbinin sokakta attığını, bu nedenle kutlamayı da sokakta yapmaya karar verdiklerini belirterek şunları söylediler: 

 “Beyoğlu sokaklarında yaşamın tüm renklerini ve tüm kültürlerin yansımasını görmek mümkün. Bu çok renkliliğe, çok sesliliğe biz de sesimizi katmak istedik. Bu nedenle 10. Yıl Kutlaması için en doğru yerin sokak olduğunu düşündük.” 

Fıccın’ın adından başlayarak, sunduğu yemeklerin, verdiği hizmetin Çerkes kültürünü yansıtmasına özen gösterdiklerini belirten yetkililer, Fıccın’ın bu özellikleriyle de Beyoğlu’na farklı bir tat getirdiğinin altını çizdiler. 

 

Sayı: 2007 06