Kabardey-Balkarlı sivil örgütlere ortak şapka

0
502

Kabardey-Balkar’da Devlet Başkanı Arsen Kanokov’un yönlendirmesiyle sivil toplum örgütlerini ortak bir çatı altında toplayacak yeni bir şemsiye örgüt doğuyor. 

Kuruluşunda başı Kabardey-Balkar Kültür Vakfı Başkanı Vladimir Vorokov, Balkar milli hareketi ‘Alan’ lideri Sufyan Beppayev, Adıge Khase Başkanı Muhammed Hafıtse ve Kabardey-Balkar Birleşik Rusya Partisi Başkanı Boris Jerukov’in çektiği örgütün adı ise Birleşik Kabardey-Balkar. Yeni örgütün doğuşu, Balkarlar’ın 1996’da olduğu gibi yeni bir milli hareket için tetiklendiği bir döneme denk geliyor. Örgütün amacı Kabardey-Balkar’da farklı etnik temeller üzerine kurulu sivil toplumu cumhuriyetin birliği esprisi etrafında güç birliğine itmek. 

(..) 

Kültür Vakfı Başkanı Vorokov, yeni sivil hareketin Devlet Başkanı Kanokov’un teklifi üzerine Birleşik Rusya Partisi Kabardey-Balkar Şubesi ve birkaç sivil organizasyon tarafından kurulduğunu söyledi. Vorokov yeni organizasyona, örgütün amaç ve görevlerini paylaşan herkesin katılabileceğini belirtti. (..) Vorokov, Birleşik Kabardey-Balkar’ın amacının ülkede barış ve uzlaşının sağlanması için tüm güçleri bir araya getirmek olduğunu söyledi. 

(..)Sufyan Beppayev ise, tüm sivil organizasyonlarının yer alabileceği bir şemsiye örgütün kurulması önerisinin bir yıldır tartışıldığını, amaçlarının toplum düzenini bozmaya gayret eden güçlere karşı koymak olduğunu belirtirken, radikal hareketlere kapılarının kapalı olduğunu belirtti. (Ajans Kafkas) 

 

Sayı : 2007 06