Ulus Saldırısını Kınıyoruz

0
489

Ankara’nın Ulus semtinde sivil halkın yoğun bulunduğu otobüs duraklarında meydana gelen, iş çıkışı saatlerine denk getirilen bu insanlık dışı bombalı saldırıyı, en temel hak olan yaşama hakkına, demokratik toplum özlemimize ve umutlarımıza yönelmiş bir saldırı olarak değerlendiriyoruz. 

Bu kalleş saldırı, mevcut şiddet ortamının ve insanlar arasındaki nefretin derinleşmesinden medet umarak, toplumumuzu “darbeciler” ve “takunyacılar” arasında öğütmeye çalışan çevrelerin mantığına uygundur.. Bu saldırı; korku ortamından gerilmiş çaresiz kitleleri de kervanına katmayı hedeflemektedir.. Bir yandan provokatif kışkırtmalarla, sabotajlarla toplum içerisinde bir kaos ortamı yaratmakta, diğer yandan ırkçı söylemleri, sembolleri kullanarak, topluma şiddete dayalı politikalar empoze etmeye çalışmaktadırlar. 

İnsanlarımızı hem fiziki hem de düşünsel olarak hedefleyen bu korkunç saldırıdan hemen sonra birbirini kırdırmak için kitlelere yeni hedefler gösterenler, demokrasiyi rafa kaldıralım diyenler, olağanüstü tedbirler isteyenler dikkatlice incelendiğinde; anketlerle, gazeteci infazlarıyla başlayan ve bombalarla devam eden sürecin sorumluları daha net görülebilecektir.. 

Çerkes toplumu, bu ve benzeri saldırılar konusunda sayılamaz acı tecrübelere sahiptir. Abhazya’da, Çeçenya’da,….bir meydanda sivil insanlarımızın arasına bırakılan bomba, bizler için Ulus’tadır şimdi.. 

Barış ve demokrasi geleneği köklü bir toplum olan Çerkes toplumunun gazetesi JİNEPS olarak acıları tüm kalbimizle paylaşıyoruz. Yaşamını yitiren insanlarımızın yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. 23.05.2007 

Bağımsızlık, Demokrasi, Özgürlük ve Birlik için, Jineps Gazetesi 

 

Sayı : 2007 06