Blane Müzik Grubu

0
596

BLANE Müzik Grubu 2005-2006 yaz sezonunda Bursa Kafkas Derneği bünyesinde İlker BİRGÜL ve Gülşah SARGIN tarafından kurulmuştur. 

Müzik grubumuz kültürümüzün önemli ifade unsurlarından olan danslarımıza layığıyla eşlik etmek, sözlü sözsüz müziklerimizi genç kadrosuyla daha etkili bir biçimde ifade etmek, yeni oluşumlara köklü ve yeni bir soluk getirmek amacıyla bir araya gelmiş ve kurulduğundan bu yana her şartta özveri ile yürekten çalışmalar ortaya koymuştur. 

Müzik grubumuzda emek veren müzisyenlerimizin bir bölümü profesyonel anlamda müzisyen kimliğine sahip olup bir bölümü de amatör olarak profesyonel bakış açısıyla müzik yapmaktadır. Biraraya gelen bu genç ve özverili müzisyenler Türkiye’de bir ilki başarma heyecanı ile gelecekte daha büyük ve kalıcı projeler gerçekleştirme hayalini kurarak aynı amaçta çalışmalarına devam etmektedirler. Bulunan her fırsatta kendilerini ve müziğimizi geliştirmek ve güzelleştirmek için farklı şehirlerde öğrenim görmelerine rağmen çalışmalarına devam etmektedirler. 

Türkiye’nin ilk geniş kapsamlı Kafkas müzikleri icra eden ve müziğiyle 06-14 yaş grubunda bir dans topluluğuna eşlik eden müzik grubu olan Blane; geleneksel dans müziklerimizi ve şarkılarımızı; motiflerini, taşıdığı karakteri bozmadan ifade gücünü zenginleştirerek çalışma prensibini belirlemiş, zaten temelde zengin olan müziğimizin armonik yapısını bozmadan, modal yönünü etkilemeden çokseslendirerek ve düzenleyerek ele alıp, araştırmak, geliştirmek ve daha geniş kitlelere yaymak amacıyla çalışmalarına yeni bir boyut kazandırmıştır. 

Müzisyenlerimizin arasında daha önce Maykop Müzik Festivali v.b. gibi uluslararası platformlarda sahne almış, çeşitli müzik grupları kurmuş ve yönetmiş, müziğimizin yapısını her platformda geliştirmeye yönelik çalışmalarda bulunmuş tecrübeli yetenekler bulunmaktadır. 

Çalışmalarını uluslararası platforma taşımayı yeni hedefleri arasına katan grubumuz, ileriki kuşaklara kalıcı olmayı öngören çalışmalar ve teknik projeleri ile bu yolda ileri görüşlere sahip olan ve bu grubun kurulmasında ciddi emekleri olan dostlarının ve büyüklerinin desteği ile halen ‘Bursa Kaf-Der Blane Kafkas Müzik ve Halk Dansları Topluluğu’ olarak Bursa’da çalışmalarına devam etmektedir. 

  

Müzisyenler :  

Akordeon: İlker Birgül, Doli: Öner Sarmas, Phacic: Özcan Sav, Keman ve vokal: Gülşah Sargın, Keman: Nezih Altan, Keman: Uğur Kılıç, Viyolonsel (çello): Emel Akçataş, Flüt: Burcu Akbulut, Gitar: Zeynep Yılmaz, Vokal : Dilara Adal, Teknisyen: Sinan Karacaoğlan 

Kaynak : www.benkav.be 

 

Sayı : 2007 07