Hollanda’da Putin Rejimine Karşı Açlık Grevi

0
439

Hollanda’da Putin Rejimine Karşı Açlık Grevi 

Marexa Hollanda İnsan Hakları Hareketi Başkanı Larisa Volodimerova, Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da bulunan Byursplayn Alanı’nda Putin’ in totaliter rejiminin hukuk tanımaz icraatlarına son vermesi için 16 Haziran günü açlık grevine başladı. 

Açlık grevine şehir halkı, doktor ve polis eşliğinde 16 Haziran günü başlayan Volodimerova, açlık grevinin yedi gün süreceğini belirterek neden açlık grevi yaptığını ve taleplerini söyledi. 


Volodimerova’nın talepleri: 

-Rusya’daki siyasi mahkumların bir an önce salıverilmesi ve Strasbourg’da adil yargılanma hakkı için yapacakları başvuru sürecinin hızlandırılması, 

-Rusya ve Kafkasya’daki işkencelerin sona erdirilmesi ve yasaklanması, 

-Çeçenya’daki Rus işgalinin sona erdirilmesi ve Çeçenler’in bağımsızlığının tanınması, 

-Alexander Litvinenko’nun katili Andrey Lugoyov’un İngiltere’ye teslim edilmesi. 

Volodimerova’nın açlık grevini yaptığı yerde üç ayrı dilde çeşitli afişler astı. Bu afişlerden dikkat çekici olanlar: “Çeçenya’ da Soykırımı Durdurun!”, “Çeçenya’nın İşgali – Avrupa’nın Ayıbı!”, “Çeçenya’ da Soykırım: Avrupa İkiyüzlülüğü Bitmeli!”, “Rusya’da Siyasi Tutuklular: AKPM Neden Sessiz?”, “Rusya’da İşkenceye Son Verin!”, “Litvinenko’ nun Katilleri, Putin! Lugoyov! Cevap Verin!”, “Rusya Litvinenko’nun Katili’ni Koruyor!”. 

(..)  

Öte yandan Alla Dudaeva’da gönderdiği bir mektup ile Larisa Volodimerova’ya destek verirken, Volodimerova’nın açlık grevini bitireceği 23 Haziran günü 10.00 ile 18.00 saatleri arasında Volodimerova’ya destek için herkesi açlık grevinin yapıldığı Byursplayn Alanı’nda olmaya çağırdı. 

(Kaynak: Kafdağı İnternet Portalı) 

 

Sayı : 2007 07