Abhazyalı liseli öğrenciler sergideydi

0
515

Liseler arası araştırma projeleri sergisi

Özel MEF Eğitim Kurumları’nın 1992 yılından beri organize ettiği lise öğrencilerinin fizik, kimya ve biyoloji dallarında özgün projelerini sergiledikleri ‘Uluslararası Araştırma Projeleri Sergisi’ne bu sene Abhazya’ danda katılım oldu. Bu sene 17. düzenlenen etkinliğe 20 ülkeden 29 proje katılırken Türkiye’den de 60 proje sergilendi.

Abhazya Sohum 10. Yıl lisesinden Astemur BAGAPŞ “Serbest Düşmede Potansiyel Enerjinin Kullanımı” ve Başaran Koleji’nden Timur GVADJAVA “Ultrasonik Seslerin Siste Etkisi” projeleri ile öğretmen Davut KUMTEPE kılavuzluğunda katılmış, ayrıca protokol konuğu olarak, Sohum Üniversitesi Rektörü Prof. Aleko GVARAMIA ile asistanı Adgur KAKOBA Türkiye’ye gelmiştir.

(6-9) Mayıs günlerinde gerçekleştirilen etkinlikte, Gürcistan Konsolosluğu yetkilileri tarafından yapılan Abhazya standının kaldırılması yönündeki girişim, görüşmeler sonucu aşılabilmiştir. Abhazya standı dinamik yapısı ve sıra dışı ziyaretçi profiliyle dikkati çekerken, Abhazya’nın tanıtımı yolunda bir adım daha atılmıştır.

 

Sayı : 2008 06