Adıgey Cumhuriyeti’nde güvenlik

0
473

AC’nin Terörle Mücadele Komisyonu’nun bir toplantısı vardı. Toplantıya AC Devlet Başkanı Aslan Thak’uşın, Başbakan Murat Kumpıl, Federal Baş Müfettiş Adam Tliuj, Devlet Meclisi-Khase Başkanı Anatoli İvanov, bazı bakanlar, kent ve rayon yönetimleri başkanları ve üst düzey yetkililer katıldı.

Toplantıda ilk olarak Adigey toprakları içinden geçen petrol boru hattının olası terörist saldırılara karşı korunması konusu ele alındı. Konuya ilişkin olarak AC İçişleri Bakanı yardımcısı Asker Tlehetıko şu açıklamayı yaptı: “Petrol boru hattı topraklarımızdan geçiyor, ayrıca iki petrol pompalama istasyonu da topraklarımızda. Olası terörist saldırılara karşı Krasnodar Kray polisi ile işbirliği halinde ortak önemler alınmış durumda. Bu sayede boru hatlarından petrol çalınması olayları da azaldı”. Petrol boru hattı ve tesisler Çernomorsktransneftfirmasına ait.

(..)

Ele alınan ikinci konu ise AC’ndeki dinlenme tesisleri ile çocuk bahçe ve yuvalarının olası saldırılara karşı korunmaları idi. Bu konuda üst düzey yetkililerden Aslan Acır ile AC Bilim ve Eğitim Bakanı Ramazan Bedanıko ve AC Turizm ve Termal Tesisler Komitesi Başkanı Vladimir Petrov ayrı ayrı açıklamalarda bulundu. Konuşmalardan anlaşıldığı kadarıyla, çocukların dinleneceği ve tedavi göreceği tesisler için henüz yeterli güvenlik önlemi alınmış değil. Ancak konu üzerinde çalışıldığı Başkan Thak’uşın’a bildirildi. AC Devlet Başkanı Aslan Thak’uşın da, çocukların güvenliği ve huzur içinde dinlenmeleri için gereken her türlü önlemin alınmasını ilgili bakan ve yetkililerden istedi.

Adam THARKOHO, Adige Mak muhabiri

Kaynak: Adygvoice (28.05.2008, internet)

Çev: Hapi C. Yıldız

 

Sayı : 2008 06