İstanbul Kafkas Dernek ve Vakıfları Toplantıları Sürdürüyor

0
483

İstanbul’da daha önce ‘Koordinasyon Kurulu’ adıyla Kafkas Vakıf ve Derneklerini buluşturan organizasyon, 5-6 yıl düzenli olarak varlık göstermişti. Koordinasyon Kurulu’nun sona ermesinin ardından iletişim ve işbirliği eksikliği oluştuğunu söylemek mümkün. Şimdi yeniden toplantılar başladı.

Alan Kültür ve Yardım Vakfı Yönetim Kurulu’nun çağrısı ile ilki 13 nisanda Fıccın’da, yapılan, İstanbul’daki dernek ve vakıf temsilcilerinin bir araya geldiği toplantılar devam ediyor.

Uzun zamandır özlemi duyulan ‘birlik, beraberlik ve dayanışma’ genel anlayışı ile başlatılan ve her ay bir kurumun ev sahipliğinde devam ettirilmesine karar verilen toplantıların ikincisi 4 mayıs günü Kafkas Kültür Derneği’nde (Bağlarbaşı), üçüncüsü 1 haziran günü Avcılar Kafkas Kültür Derneği’nde yapıldı.

Anons edilen gündem;

1- 4 Mayıs 2008 de İstanbul Kafkas Kültür Derneği’nde yapılan toplantının değerlendirilmesi,

2- Mevcut oluşumun statüsünün ortaya konması,

3- Gündeme eklenmesi gerekli görülen konular, idi.

Toplantıya Alan Vakfı Başkanı Remzi Yıldırım, Gaziosman Paşa Derneği Başkanı Fehim Saraç, Birleşik Kafkasya Derneği Yönetim Kurulu üyesi Eyüp Tuncer, Bahçelievler Kafkas Derneği Başkanı Erdoğan Yaşar, Kafkas Vakfı Başkanı Yılmaz Tok, Kafkas-Çeçen Yardımlaşma Derneği (Aksaray) Başkanı İsmail Erdoğan, Avcılar Kafkas Kültür Derneği Başkanı Murat Ünal, Derneklerin Yönetim Kurulu üyeleri ve Jineps Gazetesi ile Ajans Kafkas muhabirleri katıldı. İstanbul Kafkas Kültür Derneği’ndeki buluşmanın kısa bir değerlendirmesinin ardından toplantıların nasıl şekillendirileceği ve nasıl bir yapıya doğru gidilmesi gerektiği üzerinde duruldu. Bir sonraki toplantının 24 Ağustos günü Kafkas Vakfı’nda yapılması kararı alındı.

Haber: Fatma Özdemir

 

Sayı : 2008 06