Voleybol Turnuvaları

0
540

Düzce – Bayramcı Köyü
 
Bu yıl 5. düzenlenen voleybol turnuvası, 3. kez Bayramcı köyünde yapıldı. İlk ikisi Bataklık Çiftlik köyünde yapılmıştı.
Voleybol sahası Bayramcı köyündeki derneğin bahçesinde hazırlanmış, ayrıca yapay bir gölet oluşturulup iskele yapılmış. Turnuva yaklaşık 1 ay sürüyor ve köy takımları ile dernek takımları katılıyor.
Çok zevkli geçen karşılaşmalara aileler de ilgi gösteriyor. Düzce’nin hemen bütün Çerkes köylerinden seyirciler karşılaşmaları izliyor. Karşılaşmalar sonrası Çerkes halk dansları da yapılıyor.
Voleybol Turnuvası, ev sahibi Bayramcı ile Çapyak arasında oynanan nefis mücadele ile başladı. Turnuvanın açılış maçında voleybol severler adeta hop oturup hop kalktılar. Bu zorlu maçtan ev sahibi Bayramcı 3-2 galip ayrıldı. Turnuvanın ikinci maçında Tahirağa köyü ile Sivrikaya Hastanesi karşı karşıya geldi. Geçen yılın finalisti Tahirağa takımı maçı 3-1 kazandı.
Diğer karşılaşmalardaki sonuçlar*:
Bolu Derneği:3           Şaguç:2
Sıra Cevizler:3            Kasap köyü:0
Bayramcı:3                 Kocaeli Kuzey Kafkas Kültür Derneği:0
*Gazetenin yayılandığı güne kadar olan sonuçlardır.
Haber: Mesut Önder – Düzce
Beylice-Nüfren Köyü Hendek – Sakarya   
Geleneksel 1. Abhaz Köyleri Dostluk Voleybol Turnuvası:
Ağustos ayının 1. ve 2. haftası
Bu etkinlik, Beylice-Nüfren köyünde geleneksel olarak yapılması planlanan voleybol turnuvası olarak düşünülmüştür. Gerekli katılım, ilgi ve destek sağlandığında organizasyon sürekli hale getirilebilir ve geliştirilebilir.
Amaç:
 
1-      Sakarya ve Düzce çevresindeki köylerde yaşayan Abhaz kökenli soydaşlarımız arasındaki bağların güçlendirilmesi; dostluk, sevgi ve birliktelik duygularının pekiştirilmesi.
2-      Toplumsal yaşamımızı düzenleyen örf adet ve geleneklerimizin, yeni nesillere aktarılarak, kaybolmasının önlenmesine katkı sağlanması.
Organizasyon: Beylice Köyü Muhtarlığı Adına AHBA Erol AKAR
Katılımcılar: Düzce ve Sakarya’daki Abaza Köyleri

Sayı : 2008 08

Yayınlanma Tarihi: 2008-08-01 00:00:00