Laz Kültür Derneği’nin Güz Konseri Sürprizi

0
478

Laz Kültür Derneği’nin düzenlediği ‘Güz Konseri’ Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde yapıldı. Çok sayıda sanatçının sahne aldığı gecenin sürprizi Laz Pavarotti olarak adlandırılan Erdal Bayrakoğlu’ndan geldi. Bayrakoğlu, ünlü ciao (çav) bella şarkısını Lazca söyledi

Laz Kültür Derneği’nin organize ettiği gecede ilk olarak İsmail Hakkı Demircioğlu sahne aldı. Ardından sırasıyla Grup Marsis, Gurgula, Grup Teona, Carçi Horon Grubu ve Karmate grubu sahne aldı. Aralarda şiir molaları verildi. İlk molada İsmail Bucaklişi, Mustafa Çupina’nin ‘Var mişkurtu’ (Bilmiyordum) adlı şiirini okudu. İkinci molada ise Laz Kültür Derneği Başkanı Mehmedali Barış Beşli, Helimişi Xasani’nin uzun bir şiirini okudu.

Lazlar Sonunda Bunu Da Yaptı

Daha sonra sahneye çıkan Laz Pavarotti lakabıyla tanınan Erdal Bayrakoğlu, dinleyicilere  gecenin sürprizini yaparak Lazca ciao (çav) bella’yı seslendirdi. Bu sürprizle şaşkına dönen dinleyiciler, Çe partizani-Mati miyoni germatkvanişe-Mjora extaşan-Gon3asen purki-Na golulun molulun-Mi3vasen muçere-Muçere e mskva dadali şeklinde akıp giden şarkıya büyük bir coşkuyla eşlik ettiler. O kadar ki şarkı ayakta alkışlandı ve tekrar istendi.

Tulum ve kemençe başta olmak üzere gitar, bas gitar, davul, flüt, hatta buzukinin de yer aldığı gecede Lazca, Megrelce, Gürcüce ve Rumca şarkılar söylendi. Horon her zaman olduğu gibi hiç durmadı. Hem sahnedeki sanatçılar, hem salonu dolduran dinleyiciler horonla coştu. Sonuçta herkes konserden mutlu ayrıldı. (lazurinena.com)

 

Sayı : 2009 11