6 Yaşında Siyah Kuşak Çerkes Çocuk

0
584

6 Yaşında Siyah Kuşak Çerkes Çocuk  

Avustralyalı Çerkes topluluğu Sydneyli 6 yaşındaki Alex Camırze’nin, Avustralya’da tekvandoda en genç siyah kuşak oluşunu kutluyor. 

  1. Dan Tekvando eğitmeniInCheol Yoo, Camırze’nin şimdiye kadar gördüğü en iyi ve en akıllı 6 yaş tekvandocu örneği olduğunu ifade etti. 

Castle Hill’deki Tekvando baş eğitmen Master Yoo, geçen hafta William Clarke koleji anaokulu öğrencisine siyah kuşak unvanı verdi. 

 Şimdiye kadar Alex gibi bir çocuk görmediğini söyleyen Master Yoo, “Benimle iki yılı aşkın süredir antrenman yapıyor. Çok hevesli, tekniğini ve her şeyini mükemmel yapmak için uğraşıyor. Savunmada, temel teknikte çok iyi, kataları biliyor. 6 yaşında bunları bilmek hiç kolay değil, bu yaşta unutursunuz. Benim oğlum 7 yaşında siyah kuşak oldu. Alex’in Avustralya’da Tekvandoda en genç siyah kuşak olduğunu sayıyorum” dedi. 

Siyah kuşak aldığı için çok mutlu olduğunu ve daha çok Tekvando antrenmanı için beklediğini söyleyen Camırze, “Pazar hariç her gün antrenman yapıyorum, Olimpiyatlarda tekvando yapmak istiyorum” dedi. 

Büyükbaba Victor Camırze, Alex’in sürekli idman yaptığını, sporu çok ciddiye aldığını ve onu tekvandodan uzak tutmanın çok zor olduğunu ifade etti. 

Cherkessia.net sitesi olarak soydaşımız genç Adığe Camırze’yi bu büyük başarısından ötürü kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz. Nartlar gibi uzun ömürlü olasın Camırze! 

Hills Shire Times – 16 Kasım 2009 

Cherkessia.net -Avustralya 

  

Sayı : 2009 12