Anavatan Yolculuğu

0
515

20 Ekim 2009 günü Adige Cumhuriyeti’ne kızım Gupse Çevik’in üniversite kaydı, çifte vatandaşlık başvurusu için ve hem de gezi amaçlı gittik. 

Aradan on yedi sene geçtikten sonra tekrar Maykop’a gitmiş olmak, yolculuğumuzun heyecanını zirveye çıkarttı. 

Kızım Maykop’u görmeden oraya aşık olan çocuklardan biri. Bizler kendimizi bilinçli Adigeler olarak gördüğümüz günden beri, yönümüzü oraya döndük fakat gidemedik. Daha önceki gidişimizde çifte vatandaşlık için müracaat etmiştik, ancak uzun süre gidemediğimiz için zaman aşımından bu fırsatı kaçırmış olduk. 

Diasporada yaşayan Adigelere çifte vatandaşlık inanılmaz fırsatlar veriyor. Aynı şekilde Adige Devlet Üniversitesi gençlere kapılarını sonuna kadar açıyor. Duyarlı olan Adigeler, lütfen bu imkanları araştırsın ve en azından bir kere gidip yerinde görsünler. 

Resmi işlemleri gerçekleştirmek, orada yeni başlangıçlar yapmak hiç de kolay değil. Ama bu zorlukları kolaylaştıran dostlarımız olduğu için çok şanslıyız. Gittiğimiz günden itibaren evini, kucağını bize açan, korkularımızı bertaraf eden sevgili Çurmit Duh Ersin ve Duh Miraç çifti ve de sevgili Baj Kaya Şenvar, sizlere minnettarım. 

Şimdi kızım Gupse, Adige Devlet Üniversitesi’nde hazırlık okuyor. Eşim Şemsettin ile benim çifte vatandaşlık başvurularımız değerlendiriliyor. Diğer süreçlerden geçerken de buradaki diğer iki çocuğumuzu da götürüp verilen haklardan yararlanmalarını sağlayacağız. 

Her yeni gün, hayat, insanlara yeni fırsatlar veriyor. Lütfen bunlara ilgisiz kalmayalım. 

  

Sevgilerimle 

Lışe Nezihe Çevik 

  

Sayı : 2009 12