Çeçen Kadınlarla İlgili Haber Ödül Getirdi

0
469

Çeçen Kadınlarla İlgili Haber Ödül Getirdi

Britanya Yabancı Basın Derneği‘nin (FPA) 2009 Yılı Medya Ödülleri 24 Kasım günü Londra’da sahiplerine sunuldu. Bu ödüllerden birisi de BBC’de yayınlanan Çeçen kadınlarla ilgili radyo programından dolayı Lucy Ash ve Nick Sturdee’ye verildi.

Gazeteci Lucy Ash ve yapımcı Nick Sturdee‘nin “Çeçenya: Kadınların Akıbeti” isimli çalışması BBC Radyo 4′ün “Crossing Continent” isimli programında yayınlandı. Ve çalışmaları Yabancı Basın Derneği*’nin “Yılın Radyo Hikayesi” ödülüne layık görüldü.

Ödül töreninin ardından Nick Sturdee’nin ödül hakkındaki düşüncelerini ve hislerini sorduk.

Nick Sturdee, “..Jüri üyesi bir bayan bana çok önemli ve hakkında çok az şey bilinen bir konuya adanmış olmasından ötürü programımızdan hoşlandığını anlattı. Jüri üyesi, ülkelerinde -açıklık ve iyi nedenlerden dolayı- Afganistan ve Irak gibi yerlerle ilgili çok sayıda şey duymalarına rağmen, Çeçenya’daki kadınların yaşamları gibi konularda hiçbir şey bilmediğini ifade etti. Bu nedenle medyada görmeye alışkın olmadığımız bazı bilgileri sunduğumuz için çok mutluyum” dedi. …

*1888 yılında kurulan Yabancı Basın Derneği’nin üyeleri Britanya’daki yabancı basın mensupları. 700 civarında çalışanı olan bir kurum. (waynakh.com)

 

Sayı : 2009 12