Koükaf ve Saükaf İşbirliği: Haluj Günü

0
459

Kocaeli Üniversitesi Kafkas Topluluğu (KOÜKAF) ve Sakarya Üniversitesi Kafkas Topluluğu (SAÜKAF), düzenlemiş oldukları ortak bir etkinlikle Sakarya Kafkas Kültür Derneği’nde bir araya geldiler. 

Elçin Elmas 

 

Üniversitemizde iki yıldır faaliyet gösteren bir topluluk olan KOÜKAF, etkinliklerine hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Sapanca’ya bağlı Yanık Köyü’nde bir piknik organize eden KOÜKAF, finaller öncesi topluluk üyelerini düşünerek bir etkinliğe daha imza attı. Kardeş toplulukları SAÜKAF ile ortak düzenledikleri etkinlik Çerkeslerin vazgeçilmez yiyeceği Haluj ikramının yanı sıra çeşitli hediyeler, belgesel gösterimleri ve zehes adını verdikleri eğlenceleri ile renkli bir hal aldı. 

 

Tema Vakfı Kocaeli Başkanı Etkinlikteydi 

Ertan Sertöz’ün resim sergisinin de gerçekleştiği etkinliğe, Tema Vakfı Kocaeli Başkanı Nermin Tol da davetliydi. Aral Gölü Belgeseli gösteriminin ardından KOÜKAF ve SAÜKAF öğrencileri tarafından hazırlanan teşekkür plaketini babasının elinden alan Tol duygusal anlar yaşadı. ‘Kafkasyalı olmaktan her zaman gurur duyduğunu, gençlerin birlik ve beraberliğinin kendisini daha da gururlandırdığını’ dile getirdi. 

  

Gençler Büyüklerini Unutmadı 

Yapılan çekilişlerin ardından birçok hediye sahiplerini buldu. Aynı zamanda kendilerine destek veren büyüklerini de unutmayan gençler, Sakarya Kafkas Kültür Derneği Başkanı Kadir Erkaya, Ressam Ertan Sertöz, Kocaeli Kafkas Kültür Derneği Başkanı Sami Korkut, Kafkas Mutfağı işletmecisi Cihan Dilber, Yanık Köyü’nü temsilen Tolga Asalkan, Avrupa ve Türkiye Boks Şampiyonu Nagehan Gül ve Dor-At At Çiftliği adına Serap Çoban’a da teşekkür plaketlerini sundular. Etkinlik birbirinden güzel Kuzey Kafkas dansları ile sona erdi. 

  

TEMA: Gençlerin Nermin Teyzesi Tema Vakfı Kocaeli Başkanı Nermin Tol plaketini babasının elinden aldı. 

  

SAPANCA: Koükaf üyeleri yolculuklarına Sapanca Gölü’nde ara verip stres attı. 

MİNİKLER: Hocaları Zerrin Kobaş eşliğinde derneğin minikleri üniversiteli ağabey ve ablalarına mızıka gösterisi sundu. 

  

  

Sayı : 2010 01