Halklar Kadıköy’de buluşuyor!

0
604

Farklı dillerin topraklarından aynı sözlerle yine sahnedeler…  

Halkların Dostluğu Girişimi, Halkların kardeşliği ve kardeşlikten dostluğa şiarıyla “14 Mart Pazar günü Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde bir şenlik düzenliyor. 

Bu yıl 3’üncü kez düzenlenecek olan “Halkların Buluşması”nda, bu coğrafyada yaşayan halkların kültürleri, farklı dillerde müzikleri, sesleri, sözleri ve dansları buluşacak. Bu etkinlik aynı zamanda, “Anadolu’yu kardeşlik bahçesine dönüştürmek için halkların mücadelesini geliştirebilmeyi” hedefliyor. 

Şenlikte; Dengbej üstadı Celali Babiya, Ermeni Rock grubu Keops ve Yaşar Kurt, tulum ve kemençe sanatçısı Birol Topaloğlu, Gürcü, Lazca, Pontus Rumcası, Hemşince ve Şavşat türküleriyle Kafdağı, Grup Helesa, Hikmet Akçiçek ve Nedret Ural, Süryani müziği ve halk oyunlarıyla Yakup Atuğ ve Mezo – Der, Zazaca türküleriyle Metin Kahraman, Kürtçe şarkılarıyla Umut Küsen, Çeçence ezgileriyle Sedat Şimşek, Osetçe şarkılarıyla Mutlu Öğün, Arap ezgileriyle ASİ-DER, hüzünleri bile coşkuya çeviren melodileriyle Romanlar, Ege ve Rumeli türküleriyle Mutlak Sessizlik ve Antakya AKA-DER Müzik topluluğu farklı dillerin topraklarından aynı sözlerle sahnede olacaklar. 

Etkinlik için, Avcılar, Zeytinburnu, Arnavutköy, Okmeydanı, Sarıyer, Taksim, Sarıgazi, Maltepe Köprüsüve Kartal’dan ücretsiz otobüsler kaldırılacak. 

Bilet temin etmek için: 

AKA-DER (Kadıköy / 0-216-348 92 60) 

GOLA-DER (Taksim / 0-212-293 19 94) 

Seyhan Müzik (Kadıköy) 

Yol Cafe (Maltepe / 0-216-457 87 93) 

  

İLETİŞİM: 

SERHAN NALÇACI- 0 216 348 92 60 

  

Sayı : 2010 03