Candemir’den Yıldırım’a tepki, Bahçeli’ye teşekkür

0
461

Çerkes Ethem’in ‘hain’liğine atıf yapan MHP’li Yıldırım, Çerkes kamuoyunu ayağa kaldırdı. Kaffed Başkanı Candemir yazdığı mektupta, Yıldırım’ı kınarken ‘süreçte gösterdiği tavır nedeniyle’ Bahçeli’ye teşekkür etti.  

MHP Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım, görevden alınan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak hakkındaki rüşvet iddialarını ortaya atan MHP’li meclis üyesi Mustafa Tuncel’i Çerkes Ethem’e benzetti. Çerkes kamuoyunda tepki yaratan açıklamaya, Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) Genel Başkanı Cihan Candemir bir mektupla tepki verdi. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye hitaben kaleme aldığı mektupta, Candemir’in ‘süreçte gösterdiği tavır nedeniyle’ Bahçeli’ye teşekkür ettiği dikkati çekti. 

Bahçeli’nin teşekküre layık bulunan ‘bu süreçteki tavrı’nın Aytaç Durak’ın MHP’den ihraç edilmesi olduğu öğrenildi. 

Tepki yaratan sözleri nedeniyle Yıldırım hakkında parti bünyesinde disiplin işlemi yapıldığına dair bir bilgiye ulaşılamazken, MHP, ağır suçlamalarla karşı karşıya olan Aytaç Durak’a de sahip çıktı. 

Kaffed Başkanı Candemir ise Bahçeli’ye yazdığı mektupta federasyona bağlı 57 dernek ve binlerce üyeden yoğun tepkiler aldıklarını belirtti. Candemir’in mektupta 

“Sayın Başkan; bir insan hain de, kahraman da olabilir. Bu tamamen şahsın kendisi ile ilgili bir konudur. Yanlış olan ise, onların isimlerinin önüne konan etnik kökenleridir” demesi de bir başka ilginç ifade oldu. Mektupta özetle şunlar yer aldı: 

“Ethem Bey’in önce “Kahraman-ı Milleti Ethem Bey (milletin kahramanı)”, “Ümid-i Halas Ethem Bey (halkın ümidi)” sonra “Çerkes Ethem”, daha sonra da “Hain Çerkes Ethem” yapılarak hainliğinin (!) tüm Çerkeslere mal edilmeye çalışılması, geçmişte Çerkes halkını fazlasıyla rencide etmiş ve üzmüştür. Esas düşündürücü ve çok daha üzücü olanı ise tarihte kalmış ve tarihçilerin işi olan bu konunun ilgisiz bir yerde, ilgisiz bir şekilde genel başkan yardımcınız Recai Yıldırım tarafından tekrar kullanılmış olmasıdır.” 

KAFFED olarak Recai Yıldırım’ı “gereksiz, lüzumsuz, yakışıksız” söylemi nedeniyle kınadıklarını belirten Candemir, mektubunu “Kendisini size ve parti yönetiminize, gereğini yapmak üzere havale ediyoruz” sözleriyle bitirdi. 

 

Sayı : 2010 04