Gürcistan’dan ‘soykırım’ pazarlığı mı?

0
503

Gürcistan parlamentosu, bütün dünyaya çağrıda bulunarak, tek yanlı bağımsızlığını ilan eden Abhazya ve Güney Osetya’nın “Rusya tarafından işgal edildiğinin” kabul edilmesini istedi. 

Gürcü basınında çıkan haberlere göre parlamento, ABD, Avrupa ülkeleri ve İsrail’in de aralarında bulunduğu 50’den fazla ülkenin parlamentolarına mektup göndererek, bu bölgelerin Rusya tarafından işgal edildiğini ve burada etnik temizlik yapıldığını anlattı. 

Gürcistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Mihail Maçavariani açıklamasında, Abhazya ile Güney Osetya’nın “işgal edilen bölgeler” statüsü kazanması için çaba harcayacaklarını söyledi. 

Parlamentonun Dış İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Gerorgiya Kandelaki de, Gürcistan topraklarının işgalinin, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi, NATO Parlamenterler Asamblesi ve Litvanya ile Çek Cumhuriyeti Parlamentoları tarafından tanındığını kaydetti. 

Gürcistan’dan tek yanlı bağımsızlığını ilan eden Abhazya ile Güney Osetya’yı, bugüne kadar Rusya’nın yanı sıra Nikaragua, Venezuela ve Pasifik ada devleti Nauru tanıdı. 

 

Sayı : 2010 04