Dernek açılışına Maykop’tan konuk

0
556

Kavaklık Mahallesi Ordu Caddesi’nde açılan Gaziantep Kuzey Kafkas Kültür Derneği, şehrin sosyal ve kültürel yapısına renk katacak. 

Açılışta Adığe gençlerinin sergilemiş olduğu Kafkas halk oyunları, misafirler ve halk tarafından büyük bir ilgi ile izlenirken, Maykop’tan gelen misafirler de düğüne eşlik etti. Açılış kurdelesini Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve Adige Cumhuriyeti Maykop Belediye Başkanı Mikhael Çerniçenko kesti. 

Adıge Cumhuriyeti’nden gelen 9 kişilik misafir heyete Gaziantep’i gezdirdiklerini ifade eden Güzelbey, “ Kafkas Kültürü Gaziantep’in kültürel mozaiğine renk katacak” dedi. Mikhael Çerniçenko ise samimi ve sıcak bir atmosferde karşılandıklarını, dernek açılışına katılmalarından dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade etti, Türkiye ile Adıge Cumhuriyeti arasında kültürel ve ekonomik ilişkilerin bundan sonra daha fazla gelişeceğini belirtti. Çerniçenko, Kafkas Kültür Derneklerinin iki ülke arasında köprü vazifesi yaptığını ve ilerleyen günlerde vizelerin kalkmasının, ilişkilerin daha da verimli hale gelmesini sağlayacağını söyledi. 

Dernek Başkanı Hakan Aydemir ise, Gaziantep ilinde şimdiye kadar 250 Çerkes ailenin tespit edildiğini ve bu ailelerin Gaziantep Kuzey Kafkas Kültür Derneği çatısı altında birleşeceğini belirtti. 

 

İDÇB’den Onur Nişanı 

DÇB’nin 2009 aralık ayındaki toplantısında kararlaştıran Geleneksel Onur Nişanı, Çerkes toplumu adına önemli çalışmalar yapan Av. Fahri Huvaj, KavDav Başkanı Muhittin Ünal ve Ankara Kafkas Kültür Derneği eski Başkanı Aslan Arı’ya verildi. 

 

Sayı : 2010 06