DİÇEG’ten Enver Sağlam saldırıya uğradı

0
475

DİÇEG katılımcılarından Enver Sağlam, Girişim’in Biga’daki söyleşi programı için gittiği Aşağıdemirci Köyü’nde saldırıya uğradı. Omzundan yaralanan Enver Sağlam’ın olay sırasında yanında olan eşi ise yara almadan kurtuldu. 

Halen tehditlerini sürdürmekte olan şahıs, gözaltı sonrası sevk edildiği Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden salıverildi. Biga Kafkas Kültür Derneği’nde 29 mayısta DİÇEG’nin katılımı ile “Demokrasi ve Kimlik” üzerine bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşi sonrası konaklanan Aşağıdemirci Köyü’nde, aynı köyden bir şahsın silahlı saldırısına uğrayan Enver Sağlam saldırıda omzundan yaralandı. 

Şizofren olduğu söylenen saldırganın, Sağlam dışında, beş altı kişinin daha adını vererek vuracağını söylediğine ilişkin tanıklık yapan köy sakinleri, saldırganın tedavi altına alınabileceğini belirterek, halen köyde dolaşmakta olmasından son derece tedirgin olduklarını belirtiler. 

Defalarca yaptığı tehditler, akıl sağlığı yerinde olmadığı gerekçesi ile dikkate alınmayan saldırganın birini vurmasına rağmen serbestçe ortalıkta dolaşabilmesinin tehlikeyi daha da arttırdığını söyleyen köy sakinleri, emniyet ve savcılığı, gerekeni yapmak üzere göreve davet etti. 

 

Sayı : 2010 06